Ούτε στα όνειρά τους να μην ελπίζουν σε μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό!

Ούτε στα όνειρά τους να μην ελπίζουν σε μηδέν εγγυήσεις και μηδέν στρατό!

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξέθεσε όσους σε Κύπρο και Αθήνα υποστηρίζουν ότι η «καλή» Τουρκία στο Κραν Μοντανά δέχθηκε να… θυσιάσει τις εγγυήσεις και την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων, αλλά οι «κα­κοί» Νίκος Αναστασιάδης και Νίκος Κοτζιάς επινόησαν τρόπους και κόλπα προκειμένου να μην υπάρξει συμφωνία και έτσι χάθηκε μια ακόμη «ευκαιρία» για λύση του Κυπριακού.

Σε ομιλία του στην Εθνοσυνέλευση, απαντώντας στην αντιπολίτευση, ο κ. Τσαβούσογλου περιέγραψε τη δική του εκδοχή για το τι έγινε στο Κραν Μοντανά: «Όταν έφτασα για πρώτη φορά στο Κραν Μοντανά είπα ότι ούτε στο όνειρό τους να μην ελπίζουν σε μηδενικές εγγυήσεις και μηδέν στρατό. Μάλιστα είπα ότι ‘‘αν κάποιος κάνει τέτοια όνειρα, ας ξυπνήσει’’. Το ίδιο λέμε και σήμερα». Και πρόσθεσε: «Ο Τσαβούσογλου δεν συμβιβάστηκε ποτέ στις εγγυήσεις και την ασφάλεια. Εσείς λέτε ότι έκανα παραχωρήσεις. Δυστυχώς, θα συμφωνήσω με την ελληνική πλευρά σε αυτό το θέ­μα». Παραπέμποντας έτσι και στα πρακτικά του ΟΗΕ για τις συνομιλίες, τα οποία αποκάλυψαν ο «Φιλελεύθερος» και ο Μιχάλης Ιγνατίου και κατέγραφαν την πλήρη και αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας.

Ποια καλή θέληση, πού την είδαν;
Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να απαλλαγούμε ή τουλάχιστον να αποκαλυφθούν δημοσίως εκείνοι που ακόμη και στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο ή στα Ίμια ή σε άλλες επιθετικές κινήσεις της Τουρκίας σπεύδουν να ανακαλύψουν ψήγματα «καλής θέλησης» της Άγκυρας, ζητώντας και δικαιολογώντας έτσι υποχωρήσεις «για να μη χαθεί η ευκαιρία»…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ