Απαισιόδοξοι οι πολίτες για την κατάσταση στη χώρα – 6 στους 10 μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες τους

Απαισιόδοξοι οι πολίτες για την κατάσταση στη χώρα – 6 στους 10 μετά βίας καλύπτουν τις ανάγκες τους

-Το 38,8% πιστεύει ότι η κατάσταση θα χειροτερέψει

Ανησυχία για την οικονομική κατάσταση της χώρας και απαισιοδοξία για το μέλλον διακατέχει τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της χώρας.

Το αφήγημα που συστηματικά καλλιεργεί και διακινεί ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, ότι τα χειρότερα είναι πίσω και τα καλύτερα έρχονται, δεν βρίσκει ανταπόκριση, παρά σε ελάχιστους. Η κατάσταση στη χώρα είναι κακή, αλλά μπορεί να γίνει ακόμη χειρότερη, λένε οι πολίτες, που σε καθημερινή βάση περνάνε από τις συμπληγάδες της πανδημίας και της ακρίβειας.

Αποκαλυπτικά του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις της ελληνικής κοινωνίας είναι τα ευρήματα της έρευνας που διενήργησε μέσα στον Δεκέμβριο η εταιρεία MRB. Το 60,1% απάντησε ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι κακή και πολύ κακή, το 29,2% ότι είναι μέτρια και μόνο το 10,4% ότι είναι καλή.

Ως προς τις προοπτικές για τους επόμενους μήνες, το 31,9% πιστεύει ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερέψει, το 23,6% ότι είναι μεν κακή, αλλά έχει σταθεροποιηθεί, το 26,5% ότι είναι κακή, αλλά υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης και μόλις το 16% ότι θα βελτιωθεί σημαντικά. Ανάλογες είναι απαντήσεις των πολιτών ως προς την προσωπική τους οικονομική κατάσταση. Το 44,6% την περιγράφει ως κακή και πολύ κακή, το 41,1% ως μέτρια και το 14% λέει ότι είναι καλή και πολύ καλή. Απαισιόδοξοι είναι στη μεγάλη τους πλειονότητα οι πολίτες σε βάθος 12 μηνών. Το 38,8% θεωρεί ότι η οικονομική τους κατάσταση θα χειροτερέψει, το 33,8% ότι θα μείνει στάσιμη και το 23,7% ότι θα βελτιωθεί.

Από τα ευρήματα της έρευνας προκύπτει ανάγλυφα η δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουν οι πολίτες, καθώς το 63,6% ανταποκρίνεται με μεγάλη δυσκολία στις βασικές οικογενειακές και προσωπικές υποχρεώσεις, το 9,3% αδυνατεί πλήρως και μόλις το 24,2% απάντησε ότι δεν αντιμετωπίζει ουσιαστικά προβλήματα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ