“Βούλιαξαν” από κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα

“Βούλιαξαν” από κόσμο τα χιονοδρομικά κέντρα

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα. Πάνω από 500.000 είναι οι επισκέπτες που την επιλέγουν κάθε χρόνο για τους μοναδικούς χειμερινούς της προορισμούς. Ανάμεσα σε αυτούς, και τα 21 ξεχωριστά, χιονοδρομικά της κέντρα.

Χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου

Ανοιχτό και το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, με χιόνι μαλακό αυτές τις ημέρες στις πίστες Πανόραμα, Θέτις, Πυλώνες, και baby, αλλά και με τα δύο σαλέ του χιονοδρομικού να λειτουργούν για όσους θέλουν να απολαύσουν τη θέα στον Παγασητικό κόλπο και στο Αιγαίο πέλαγος.

Ύστερα από 2 χρόνια, οι λάτρεις των χειμερινών αθλημάτων μπορούν και πάλι να τα απολαύσουν, ενώ για τους αρχάριους προσφέρεται και βοήθεια από επαγγελματίες.

Τα περισσότερα χιονοδρομικά δίνουν τη δυνατότητα εκμάθησης από επαγγελματίες.

Μονοδένδρι Ιωαννίνων

Το ορεινό χωριό της Ηπείρου Μονοδένδρι, στον Δήμο Ζαγορίου του Νομού Ιωαννίνων, σε υψόμετρο 1.060 μέτρων, υπόσχεται μοναδικές εμπειρίες για όσους το επισκεφτούν.
Οι τοπικές συνταγές της Ηπείρου είναι μοναδικές.

Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλα

Από τα 1.650 έως τα 2.000, μέτρα απλώνεται το χιονοδρομικό κέντρο Βίγλας  με πανοραμική θέα προς την περιοχή των Πρεσπών αλλά και 12 πίστες που  μπορούν να εξυπηρετήσουν όλες τις κατηγορίες των σκιέρ και των snowboarders.

Στους χειμερινούς προορισμούς της ΕλλάδαΣ τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ενώ απαραίτητα είναι και τα ανάλογα πιστοποιητικά

Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Χιονοδρομικών Κέντρων Ελλάδας, ο ετήσιος τζίρος στα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας υπολογίζεται σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο έμμεσος τζίρος ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Με κεντρικό μήνυμα, “Greece does have a winter δηλαδή «Η Ελλάδα έχει και χειμώνα» η νέα καμπάνια του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ προβάλλει τη μοναδική ομορφιά των Ελληνικών ηπειρωτικών προορισμών και τις πλούσιες εμπειρίες που μπορούμε να απολαύσουμε στην ενδοχώρα.

Με πληροφορίες και από το ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ