Δήγμα γραφής

Δήγμα γραφής

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


– Άντε, καλορίζικα… Πυρετός στη βάση της Τανάγρας! Στις 19 Ια­νουαρίου θα υποδεχθεί τα πρώτα έξι Rafale της Πολεμικής μας Αεροπορίας, με πλήρη και ακαταμάχητο οπλισμό, τους πανίσχυρους πυραύλους Meteor, Scalp και Exocet.

– Και μια και περί αεροπλάνων ο λόγος, υπογράφηκε η συμφωνία για την αγορά των δύο πρώτων νέων Canadair από τα επτά συνολικά που θα αποκτήσει η χώρα μας τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία, ή «Grand Agreement», προβλέπει τη σταδιακή εκταμίευση συνολικά 100 εκατ. ευρώ για την αγορά των δύο νέων αεροσκαφών, με το κόστος κάθε αεροσκάφους να ανέρχεται σε 49 εκατ. δολάρια.

– Έσπασε όλα τα ρεκόρ η Αμερική! Οι νεκροί από τον κορονοϊό ξεπέρασαν τους 800.000! Και μάλιστα πριν η μετάλλαξη Όμικρον πιάσει δουλειά και αρχίσει να θερίζει ανθρώπινες ζωές. Από αυτούς τους θανάτους, οι 500.000 καταγράφηκαν μετά την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού, από το οποίο αυτοεξαιρέθηκαν εκατομμύρια Αμερικανοί!



 Τα μάθατε τα νέα; Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2032, σύμφωνα με κοινοτική οδηγία, θα πρέπει υποχρεωτικά να αναβαθμιστούν ενεργειακά 1.000.000 κτίρια! Γύρευε πόσο θα κοστίσει αυτή η αναβάθμιση, την ώρα που όλος ο κόσμος αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και δεν περισσεύει δεκάρα.


– Λεφτά υπάρχουν… Μάνατζερ θα αποκτήσουν τα πανεπιστήμια! Η σχετική καινοτομία θα ενταχθεί στον νόμο – πλαίσιο για τα ΑΕΙ που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, η υπουργός Νίκη Κεραμέως. Απορία: Τι χρειάζεται ο μάνατζερ στα πανεπιστήμια; Τόσα χρόνια δεν λειτουργούσαν μια χαρά; Προφανώς, κάποιοι πρέπει να βολευτούν…

– Βαφτίσια έχουμε… Το «Χίλτον» αλλάζει όνομα… Ανανεώνεται! Το νέο ξενοδοχείο «Conrad» θα υποδε­χθεί τους πρώτους επισκέπτες του το 2024. Θα έχει 280 δωμάτια και σουίτες, συν περίπου 50 ιδιωτικές κατοικίες «Conrad Residences» και «Waldorf Astoria Residences». Καλές δουλειές, για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τη χώρα μας. Οι νέες επενδύσεις θα ανέλθουν σε 130 εκατ. ευρώ.



Να και ένα καλό νέο… Η Ελλάδα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός παγκοσμίως, σύμφωνα με τη μελέτη «Ελληνικός Τουρισμός 2030 – Σχέδια Δράσης», η οποία εκπονήθηκε από την κοινοπραξία εταιρειών Deloitte – Remaco.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ