Ανεβάζει στροφές στο ΚΙΝΑΛ ο Ανδρουλάκης

Ανεβάζει στροφές στο ΚΙΝΑΛ ο Ανδρουλάκης

-Ναι στη σκληρή αντιπολίτευση, όχι στον διχασμό και στην όξυνση, το μήνυμα της Χαρ. Τρικούπη

Σε τροχιά ανασύνταξης θα θέσει το ΚΙΝΑΛ αμέσως μετά τις γιορτές ο Ν. Ανδρουλάκης και παράλληλα με σειρά πολιτικών κινήσεων (πρωτοβουλιών) θα επιδιώξει να διατηρήσει ή και να ενισχύσει τη δυναμική που καταγράφει το Κίνημα μετά την αλλαγή ηγεσίας.

Στα άμεσα σχέδιά του είναι η αναδιοργάνωση του κομματικού μηχανισμού και η δόμησή του πάνω στα σύγχρονα δεδομένα, ώστε να μπορεί να λειτουργήσει στις νέες πολιτικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό θα επιχειρήσει άνοιγμα στην κοινωνία με στόχο να προσελκύσει και να εντάξει σε μια κοινή προσπάθεια πρόσωπα άφθαρτα πολιτικά, που δεν έχουν καμία σχέση με τα κόμματα και είναι καταξιωμένα στον επαγγελματικό τους χώρο. Μέσω αυτής της διαδικασίας φιλοδοξεί αφενός να κινητοποιήσει δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας και αφετέρου να ανανεώσει το στελεχιακό δυναμικό του κινήματος.

Στο ίδιο πλαίσιο πάντα, ο κ. Ανδρουλάκης σχεδιάζει κύκλο περιοδειών στην περιφέρεια προκειμένου να έρθει σε άμεση επαφή με τους πολίτες και να ακούσει διά ζώσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ, παράλληλα, θα έχει διεξοδικού χαρακτήρα συζητήσεις με τους επικεφαλής των κατά τόπους κομματικών οργανώσεων. Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις, όλες ανεξαιρέτως καταγράφουν τη σταθερή αύξηση του ποσοστού του ΚΙΝΑΛ, που κινείται καθαρά πάνω από το 13%. Στο επιτελείο του κ. Ανδρουλάκη υπάρχει και ενθουσιασμός και αισιοδοξία, ωστόσο γνωρίζουν ότι αν στο επόμενο διάστημα δεν αναληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές πρωτοβουλίες το πράγμα μπορεί να ξεφουσκώσει.

Ως προς την τακτική που θα ακολουθήσει, από τη Χαρ. Τρικούπη σημειώνουν ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν πρόκειται να επενδύσει στην όξυνση και στη διαίρεση και σε κάθε ζήτημα θα τοποθετείται «με επιχειρήματα και όχι με αφορισμούς». Εμμέσως πλην σαφώς τονίζουν ότι η αντιπολιτευτική τακτική που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής δεν θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτής που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας.

Άλλωστε βασικός πολιτικός στόχος του Ν. Ανδρουλάκη είναι να διευρύνει και να κατοχυρώσει τον χώρο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύοντας πολίτες που τους απωθούν οι συντηρητικές θέσεις της Δεξιάς και δεν συμφωνούν με τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία της Κουμουνδούρου. Η πρόθεσή του αυτή έγινε σαφής από τις πρώτες δηλώσεις του, όπου ναι μεν άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της πανδημίας, αλλά ταυτόχρονα στηλίτευσε τη δημαγωγική στάση που τηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικές της τακτικής που θα ακολουθήσει σε πολιτικό επίπεδο ο κ. Ανδρουλάκης είναι οι δηλώσεις του στενού συνεργάτη του και μέλους της Πολιτικής Επιτροπής Π. Βλάχου. Ο τελευταίος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «το μόνο που κάνει είναι να φοβίζει τον κόσμο ότι μπορεί ο κ. Τσίπρας να επανέλθει στην εξουσία», ενώ εγκάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «θυμήθηκε τις εκλογές, ενώ πριν από δέκα ημέρες έλεγε ότι θα κάνει υπεύθυνη αντιπολίτευση». Κλείνοντας ο κ. Βλάχος σημείωσε ότι οι κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας «επενδύουν σε λεκτικές κλωτσοπατινάδες και εξυπνακίστικες ατάκες»!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ