Ανάλεκτα

Ανάλεκτα

Ανησυχία  Κυριάκου Μητσοτάκη

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να παραστεί στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δεν είναι συμβολική, αλλά δείχνει τη βαθιά ανησυχία της κυβέρνησης για τον ρόλο της Εκκλησίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας.

Παρασκήνιο

Μάχη και μεταξύ των πολιτικών προσώπων γίνεται για τον διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Ειρηναίου στην Κρήτη.


Δεινός ρήτορας

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας έδειξε πόσο δεινός ρήτορας είναι κατά τη συζήτηση της επερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή για την πανδημία.

Ο Κουτσούμπας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Άδωνη Γεωργιάδη, ενώ, χρησιμοποιώντας τα λόγια του υπουργού Ανάπτυξης, κατάφερε και τον ΣΥΡΙΖΑ να καρφώσει αλλά και να αποδείξει ότι οι θέσεις του ΚΚΕ είναι επίκαιρες.


Νέος ΕΦΚΑ

Συνεχόμενα μηνύματα προς τον ΕΦΚΑ στέλνει ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ώστε ο εθνικός ασφαλιστικός φορέας, με τη σύμπραξη των υπαλλήλων του, να μπορέσει κάποτε να αλλάξει πρόσωπο. «Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και οι υπάλληλοι του ΕΦΚΑ έχουμε μια κοινή υποχρέωση:

Να κάνουμε καλύτερο τον Οργανισμό και καλύτερη την εξυπηρέτηση των πολιτών», ανέφερε ξανά ο Κωστής Χατζηδάκης. Στην κατεύθυνση αυτή των γρήγορων αποφάσεων, της καλύτερης εξυπηρέτησης ασφαλισμένων και συνταξιούχων θα συμβάλει και το νομοσχέδιο του ΕΦΚΑ που αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα.


Η ανάγνωση ΣΥΡΙΖΑ

Στην αξιωματική αντιπολίτευση θεωρούν πως η κυβέρνηση ναι μεν είναι απολύτως ειλικρινής όταν δηλώνει πως δεν έχει καμιά πρόθεση να οδηγήσει τη χώρα σε lockdown, χρεώνοντάς της ακριβώς αυτό: Πως δεν λαμβάνει ούτε μέτρα για να το αποφύγει, αλλά ούτε έχει και καμιά πρόθεση στήριξης του ΕΣΥ, ώστε να μην τιναχθεί στον αέρα.

Στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν και ποια από τις δύο στρατηγικές που εκτιμούν ότι προσιδιάζουν στις κινήσεις της κυβέρνησης είναι αυτή που τελικώς θα επικρατήσει. Επ’ αυτού, κομματικές πηγές αναφέρουν πως τα ενδεχόμενα για τα κυβερνητικά πλάνα είναι δύο:

Είτε πραγματικά ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει πως, ανεξαρτήτως της επιδημιολογικής πορείας της χώρας, δεν πρόκειται να κλείσει ξανά τη χώρα λόγω μειωμένων οικονομικών και κοινωνικών αντοχών, χωρίς να υπολογίζει το κόστος σε θανάτους και ΕΣΥ, είτε αρνείται να πάρει σκληρά μέτρα γιατί περιμένει το κατέβασμα των ρολών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες προκειμένου να κλείσει και ο ίδιος τη χώρα, αποδίδοντας την ευθύνη στο ευρωπαϊκό φαινόμενο.


Η θέση

«Το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα αντιμετωπίζει πολλές και διαρκώς μεταβαλλόμενες προκλήσεις. Τις παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς, εισφέροντας σημαντική τεχνογνωσία, διατηρώντας τη δέσμευσή του για στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μοιράζεται τις ίδιες ακριβώς προκλήσεις και συμμετέχει στον σχετικό διάλογο», αναφέρει ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) Βασίλειος Ράπανος.


Το Μουσικό Σχολείο

Το πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου Δράμας έφερε στη Βουλή, με αναφορά που κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής Χαρά Κεφαλίδου.

Στην εν λόγω αναφορά επισημαίνει ότι αν και βρισκόμαστε ήδη στον Δεκέμβριο στο Μουσικό Σχολείο της Δράμας δεν έχουν ακόμα προσληφθεί οι εμπειροτέχνες ω­ρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, που διδάσκουν τα μαθήματα παραδοσιακών οργάνων, κάτι που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς τι σημαίνει για ένα μουσικό σχολείο της περιφέρειας.


Διέλυσε την Τουρκία

Ουρές για ένα καρβέλι ψωμί κάνουν οι Τούρκοι λόγω της οικονομικής κρίσης. Εδώ και αρκετό, καιρό τρεις δήμοι (Σμύρνης, Κωνσταντινούπολης, Άγκυρας) προσφέρουν το λεγόμενο «φθηνό» ψωμί (μισή τιμή σε σχέση με αυτό που πωλείται στους φούρνους), ωστόσο τις τελευταίες ημέρες οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Η τουρκική λίρα έχει υποτιμηθεί πάνω από 40% τον Νοέμβριο και 65% από τον Φεβρουάριο του 2021.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ