Το παρασκήνιο της απόφασης για την παραμονή Γιαννίκη στην ΑΕΚ

Το παρασκήνιο της απόφασης για την παραμονή Γιαννίκη στην ΑΕΚ

Με τον Αργύρη Γιαννίκη θα συνεχίσει να πορεύεται η ΑΕΚ μέχρι το 2024.

Αποτελεί προσωπική απόφαση του Δημήτρη Μελισσανίδη και έχει σημασία έχει ότι προέκυψε αμέσως μετά την ήττα στον αγώνα με τον ΟΦΗ, που άφησε τους «κιτρινόμαυρους» 11 βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό και ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος. Είναι μια επιλογή που αν μη τι άλλο ξενίζει, ξαφνιάζει.

Διότι η αλήθεια είναι ότι, παρά τη βελτίωσή της σε σχέση με πέρυσι, η «Ένωση» μοιάζει ξανά να κολυμπά σε αχαρτογράφητα νερά.

Ωστόσο το νόμισμα έχει πάντα δύο όψεις και γι’ αυτό η συγκυρία σηκώνει διπλή ανάγνωση: Με τον τρόπο αυτό το αφεντικό της θέλησε με μιας να απομακρύνει κάθε σύννεφο εσωστρέφειας, που πρόωρα μαζεύτηκε, διατρανώνοντας την πίστη του στο πρόσωπο και στις ικανότητες του 41χρονου προπονητή. Θα πρέπει να σημειωθεί το εξής.

Όταν τον Οκτώβριο ο Γιαννίκης αντικατέστησε τον Μιλόγεβιτς, στη συμφωνία που υπέγραψε αναφερόταν ρητά πως η διοίκηση της ΑΕΚ έχει την ευχέρεια το προσεχές καλοκαίρι να λύσει τη συνεργασία της μαζί του δίχως να τον αποζημιώσει, παρά μόνο για τα δεδουλευμένα του. Και παρότι το deal ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, έρχεται τώρα να το ανατρέψει αυτό, υπογράφοντας μαζί του ισχυρό συμβόλαιο μέχρι το 2024.

Δείγμα σαφές πως ο Μελισσανίδης πείστηκε από όσα βλέπει στα αγωνιστικά τετραγωνικά ότι όντως ο γερμανοθρεμμένος τεχνικός μπορεί μελλοντικά να φτιάξει μια δυνατή και υπολογίσιμη ομάδα, έστω κι αν φέτος το τρένο απομακρύνθηκε πρόωρα, αφήνοντας πικρή γεύση στον κόσμο. Φυσικά, για να λειτουργήσει η όλη συνθήκη θα πρέπει να στηριχθεί και με άλλες κινήσεις, με ποδοσφαιριστές αξίας, που δεδομένα λείπουν. Το ρεπορτάζ επιμένει πως σίγουρα θα αποκτηθεί ένας μέσος και ίσως και ένας κεντρικός αμυντικός.

Ρόλο σ’ αυτό θα παίξουν και οι ενδεχόμενες αποδεσμεύσεις, αφού η «Ένωση» βρίσκεται πλέον υπό την αυστηρή επίβλεψη της UEFA όσον αφορά το Financial Fair Play.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ