Θανάσης Ζούτσος στο “Π”: Ο Δήμος Παλλήνης μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή

Θανάσης Ζούτσος στο “Π”: Ο Δήμος Παλλήνης μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή

Του
ΘΑΝΑΣΗ ΖΟΥΤΣΟΥ
Δημάρχου Παλλήνης


Πριν από τρεις δεκαετίες, ο Γέρακας, η Ανθούσα και η Παλλήνη άρχισαν να εξελίσσονται σε προάστια υποδοχής νέων νοικοκυριών, χωρίς όμως να διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές.

Με τις «ευλογίες» της Πολιτείας, που οραματιζόταν τότε την επέκταση της Αθήνας προς τα Μεσόγεια, με αφορμή κυρίως το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ξεκίνησε μια τεράστια και άναρχη οικοδομική δραστηριότητα, που δεν συνοδεύτηκε από έργα υποδομής, συγκοινωνίες, δρόμους, αποχέτευση κ.λπ.

Μια «νεοελληνική πατέντα», που οδήγησε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους να ζουν σε περιοχές με επιφανειακή ποιότητα ζωής, αλλά στην ουσία χωρίς θεμέλια και βάσεις. Δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας, να ζουν χωρίς αποχέτευση, χωρίς δίκτυο φυσικού αερίου, χωρίς σταθμούς Μετρό και Προαστιακού.

Δώσαμε πολυετείς αγώνες για να πάψει αυτή η στρέβλωση. Και, επιτέλους, εμείς εδώ στον Δήμο Παλλήνης μπορούμε πλέον να πούμε ότι όλα αυτά είναι παρελθόν. Αποκτάμε πλέον τις αυτονόητες βασικές υποδομές που χρειάζεται κάθε κάτοικος μιας σύγχρονης και λειτουργικής πόλης.

Αποκτάμε πλήρες δίκτυο αποχέτευσης.

Αποκτάμε πλήρες δίκτυο φυσικού αερίου.

Αποκτάμε δύο νέους σταθμούς Μετρό – Προαστιακού με τις επεκτάσεις προς τη Ραφήνα και διεκδικούμε έναν ακόμα, επί της γραμμής 3 του Μετρό, στον Γαργηττό Ι, για την αναγκαιότητα του οποίου έχουν αποφανθεί θετικά οι αρμόδιοι φορείς (ΣΤΑΣΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ). Έτσι, ο μεγαλύτερος Δήμος των Μεσογείων και αναπόσπαστο κομμάτι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας θα διαθέτει για την εξυπηρέτησή του πέντε σταθμούς Μετρό – Προαστιακού.

Παράλληλα, προχωράμε σε αστικές αναπλάσεις με τη δημιουργία εκατοντάδων στρεμμάτων πρασίνου, σε έναν δήμο με ήδη αυξημένα ποσοστά ελεύθερων και πράσινων χώρων συγκριτικά με άλλες, πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αττικής. Ήδη δημοπρατήσαμε το νέο Αστικό Άλσος Πανοράματος Παλλήνης, έκτασης 60 στρ., ενώ ταυτόχρονα προωθούμε και το Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης 40 στρ., καθώς και τη ριζική ανάπλαση του κέντρου της Παλλήνης και των γειτονιών της Κάντζας και του Αγίου Νικολάου.

Δημιουργούμε οδικές υποδομές, με έξι κυκλικούς κόμβους στον Γέρακα, εκ των οποίων ο ένας (κόμβος Έβρου) ήδη λειτουργεί, ενώ σύντομα προχωράμε στη δημοπράτηση και των υπολοίπων. Παράλληλα, έχουμε ήδη προχωρήσει σε έργα οδοποιίας, αξίας άνω των 12 εκατομμυρίων ευρώ, μόνο τα τελευταία τρία χρόνια.

Προχωράμε, ακόμα, σε μια ριζική αλλαγή στον τομέα της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των απορριμμάτων με την κατασκευή του Κεντρικού Πράσινου Σημείου αλλά και Πράσινων Γωνιών σε κάθε γειτονιά, καθώς και με τη δημιουργία σύγχρονου και ασφαλούς Σταθμού Μεταφόρτωσης.

Διαθέτουμε, επίσης, πολλά νέα και άρτια εξοπλισμένα σχολεία και βρεφονηπιακούς σταθμούς και ολοκληρώνουμε την ανακατασκευή και την πιστοποίηση όλων των παιδικών χαρών μας, ενώ παράλληλα ξεκινήσαμε ήδη την αναβάθμιση και τη βελτίωση όλων των αθλητικών μας κέντρων.

Ο Δήμος Παλλήνης μπαίνει δυναμικά στη νέα εποχή ως ένας σύγχρονος τόπος κατοικίας, με όλες τις υποδομές που θα εξασφαλίζουν υψηλή ποιότητα ζωής σε όλους τους κατοίκους του αλλά και ανάπτυξη της τοπικής αγοράς και οικονομίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ