Δήγμα γραφής: Οι έλληνες εφοπλιστές βάζουν βαθιά το χέρι

Δήγμα γραφής: Οι έλληνες εφοπλιστές βάζουν βαθιά το χέρι

“Δήγμα γραφής”
Του Μάκη Κουρή


-Οι έλληνες εφοπλιστές βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, με επενδύσεις ύψους 16 δισ. δολαρίων, από τα οποία τα 9 δισ. είναι για τη ναυπήγηση νεότευκτων πλοίων και τα άλλα 6,8 δισ. για μεταχειρισμένα πλοία. Η συνολική δαπάνη για νεότευκτα και μεταχειρισμένα πλοία φτάνει τα 147 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι τώρα.

Υπομονή… Το 2023 θα ανακάμψει πλήρως ο τουρισμός, εκτιμούν οι Γερμανοί. Από την έναρξη της πανδημίας, την άνοιξη του 2020, μέχρι σήμερα η Ένωση των επιχειρήσεων στον κλάδο των ταξιδίων και του τουρισμού στη Γερμανία υπολογίζει τις οικονομικές απώλειες σε περίπου 24 δισ. ευρώ.


– Με το δίκιο του τα ψάλλει το ΚΚΕ στον πρωθυπουργό: «Τη μια μέρα διέρρεε για υποχρεωτικά rapid test επί πληρωμή και την άλλη ανακοίνωνε συστάσεις για δωρεάν self test. Η κυβέρνηση καλλιεργεί ψεύτικα και επικίνδυνα διλήμματα στον λαό –να επιλέγει ανάμεσα στην τσέπη του ή την υγεία του– νομίζοντας ότι έτσι μπορεί να πετάξει από πάνω της τη δική της ευθύνη για τη διαχείριση της πανδημίας. Θεωρεί ‘‘πολυτέλεια’’ τα μέτρα προστασίας από την πανδημία και τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, οδηγώντας στα σημερινά τραγικά αποτελέσματα».


Χάθηκε η ντροπή! Το δόλωμα που προσφέρει το γκουβέρνο σε όσους δεν… βιαστούν να βγουν στη σύνταξη ξεκινάει από τα 26,2 ευρώ και φτάνει μέχρι τα 206 ευρώ τον μήνα. Και σίγουρα θα… τσιμπήσουν εκατοντάδες ασφαλισμένοι. Το κέρδος αγγίζει μέχρι και τα 254 ευρώ τον μήνα. Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης φέτος θα ξεπεράσουν τις 200.000 έναντι 161.719 που είχαν υποβληθεί το 2020 και 165.944 το 2019.


Με… καπέλο ο καφές στο χέρι. Θα κοστίζει 10 λεπτά παραπάνω. Ο λόγος; Τόσο είναι το περιβαλλοντικό τέλος για το πλαστικό καπάκι του κυπέλλου. Η… εξήγηση είναι ότι «το πλαστικό κάλυμμα λογίζεται ως διακριτό προϊόν, για το οποίο επιβάλλεται αυτοτελώς η εισφορά»!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ