Τι  προσφέρουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις

Τι προσφέρουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις

Ο χώρος των νεοφυών επιχειρήσεων έχει πλέον δραστηριοποιηθεί αρκετά σε σχέση με το παρελθόν, με τις δέκα κορυφαίες ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις να συγκεντρώνουν το 2021 συνολικά 397 εκατ. ευρώ, ποσό τριπλάσιο από εκείνο του προηγούμενου χρόνου, οι δε επενδύσεις τους έφτασαν στα 500 εκατ. ευρώ!

Η συμμετοχή μη ελλήνων ε πενδυτών στον έλεγχο των νεοφυών επιχειρήσεων ανήλθε στο 85%! Να υπογραμμίσουμε ότι νεοφυής επιχείρηση (startup) είναι οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα (η πρώτη εταιρική μορφή υλοποίησης μιας ι δέας) η οποία έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά:

– Είναι νέα.

– Είναι καινοτόμος.

– Έχει ταχεία ανάπτυξη ή έχει προοπτικές ταχείας ανάπτυξης.

Πρόκειται για μικρές επιχειρήσεις που λαμβάνουν συνήθως χρηματοδότηση από οικογένεια, φίλους, μικρά τραπεζικά δάνεια και συνήθως δεν μεγιστοποιούν το κέρδος τους. Απλώς υπάρχουν και αναπτύσσονται διατηρώντας έναν μικρό κύκλο εργασιών.

Οι startups με προσδοκία / στόχευση γρήγορης ανάπτυξης λαμβάνουν συνήθως χρηματοδότηση υψηλού ρίσκου από κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (VC’s), θέλο ντας να πετύχουν συνεχείς και επαναλαμβανόμενες πωλήσεις.

Είναι το μοντέλο που συναντάμε σε Σίλικον Βάλεϊ, Νέα Υόρκη Ισραήλ, Μπανγκαλόρ, Σανγκάη, ήτοι στις κοιτίδες της καινοτομικής startup επιχειρηματικότητας.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ