Κτηματολόγιο: Προανάρτηση στην Ηλεία…

Κτηματολόγιο: Προανάρτηση στην Ηλεία…

Άρχισε στις 21 Δεκεμβρίου 2021 η προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας. Συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς Δήμους Ανδραβίδας – Κυλλήνης (εκτός των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Λεχαινών, Αρετής, Μανωλάδας και Νέας Μανωλάδας), Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας, Ζαχάρως, Πηνείου, Ήλιδας (εκτός της Αμαλιάδας), Πύργου (εκτός των προκαποδιστριακών ΟΤΑ Πύργου, Αγίου Γεωργίου, Κολιρίου και Λασταίικων).

Και σε Ροδόπη και Θάσο

Την ίδια μέρα (στις 21 Δεκεμβρίου 2021) άρχισε η προανάρτηση κτηματολογικών στοιχείων στις Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης και Θάσου και συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς Δήμους Αρριανών, Ιάσμου, Κομοτηνής, Μαρώνειας – Σάπων και Θάσου, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2022, καθώς μέχρι τότε οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να διορθώσουν λάθη.

Ευκαιρία για επανέλεγχο

Μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr, για 45 ημέρες, με χρήση των κωδικών ασφαλείας του Taxisnet, οι δικαιούχοι έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των ακινήτων τους. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δουν και να ελέγξουν την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων τους (Κτηματολογικός Πίνακας) και τα όρια των γεωτεμαχίων τους (Κτηματολογικό Διάγραμμα).

Μπορούν ακόμα να δηλώσουν

Να επισημάνουμε ότι σε περίπτωση που δεν έχουν δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία τους, έχουν ακόμα περιθώριο να το κάνουν ηλεκτρονικά στο www.ktimatologio.gr ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού. Μετά τις διορθώσεις της προανάρτησης θα ακολουθήσει η διαδικασία της ανάρτησης, για την οποία οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν ξανά.

Παρέμβαση δημάρχου για το Υποθηκοφυλακείο

Την ακύρωση της απόφασης κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου στη Σητεία ζητά με παρέμβασή του στο Ελληνικό Κτηματολόγιο ο δήμαρχος Γιώργος Ζερβάκης, έπειτα από επαφές που είχε με τον Δικηγορικό Σύλλογο Σητείας και συμβολαιογράφους της πόλης, προκειμένου να συνεχίζουν οι Σητειακοί να εξυπηρετούνται κανονικά και να μη μετακινούνται στον Άγιο Νικόλαο.

«Κτηματο…λογικές» ευχές

Την επόμενη εβδομάδα στα «Κτηματο…λογικά» θα κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση της δύσκολης χρονιάς που πέρασε και θα δώσουμε μια συνοπτική εικόνα του τι περιμένει τους ιδιοκτήτες ακινήτων σε σχέση με το Κτηματολόγιο το 2022. Η στήλη εύχεται Καλές Γιορτές, με υγεία, αισιοδοξία, αγάπη και αλληλεγγύη, σε όλες και όλους τους αναγνώστες του «Π».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ