Κάνουν έρανο ή παίρνουν δάνειο για να καλύψουν τις ανάγκες έκτακτης νοσηλείας… – Το υπουργείο Εξωτερικών δεν το ξέρει;

Κάνουν έρανο ή παίρνουν δάνειο για να καλύψουν τις ανάγκες έκτακτης νοσηλείας… – Το υπουργείο Εξωτερικών δεν το ξέρει;

Σχετικά με την πραγματοποίηση στάσης εργασίας από την ΕΔΥ την περασμένη εβδομάδα, λόγω της μείωσης, όπως αναφέρθηκε, του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ, από τη Βασιλίσσης Σοφίας εκδόθηκε ανακοίνωση που υποστηρίζει ότι δεν υπήρχε καμία μείωση, αλλά, αντιθέτως, αύξηση του προϋπολογισμού.

Χωρίς να δίνονται ακριβή στοιχεία, η ανακοίνωση αναφέρει ότι φαίνεται να υπάρχει μείωση λόγω της μεταφοράς της Γενικής Διεύθυνσης Διεθνούς Οικονομικής και Εμπορικής Πολιτικής και των πιστώσεών της στο υπουργείο Ανάπτυξης. Και αυτό που επισημαίνεται είναι σημαντικό σε κάθε περίπτωση, ότι υπάρχει αύξηση λειτουργικών δαπανών του υπουργείου κατά 5,7 εκατ. ευρώ για την ικανοποίηση του πραγματικά σημαντικού αιτήματος της ΕΔΥ για την κάλυψη της δαπάνης της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης του προσωπικού στις εκτός ΕΕ χώρες.

Δεν γνωρίζω αν είναι αρκετά τα 5,7 εκατ. ευρώ, αλλά πάντως έχουμε όλοι ζήσει τραγικές καταστάσεις με προσωπικό Διπλωματικών Αρχών σε τρίτες χώρες, καθώς έκαναν έρανο ή έπαιρναν δάνειο για να καλύψουν τις ανάγκες έκτακτης νοσηλείας τους σε νοσοκομεία των ΗΠΑ ή της Ιαπωνίας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ