Ντέρμπι κορυφής στην Ιταλία: Μπρέσια – Ολυμπιακός

Ντέρμπι κορυφής στην Ιταλία: Μπρέσια – Ολυμπιακός

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν σήμερα Τρίτη (21/12, 21:30 ΕΡΤ Sports1) στην Ιταλία την Μπρέσια, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός θέλει να διατηρήσει το αήττητο και να παραμείνει στην πρώτη θέση του Α΄ ομίλου ενω καλείται να ξεπεράσει τα αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Η Μπρέσια παραμένι αήττητη στο Champions League με απολογισμό τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες. Μία πορεία σαφώς καλύτερη του αναμενομένου, μετά την θεωρητική αποδυνάμωσή της το καλοκαίρι. Η ομάδα του Αλεσάντρο Μπόβο κατάφερε πέρυσι να «εκθρονίσει» από την κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος την Προ Ρέκο (λίγο πριν η τελευταία στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Βελιγράδι) και έφτασε ως τα ημιτελικά του Champions League, όμως η αποχώρηση παικτών, όπως ο Αγγελος Βλαχόπουλος, ο Μάρο Γιόκοβιτς, ο Τζιάκομο Κανέλα, ο Δημήτρης Νικολαΐδης και ο τερματοφύλακας Μάρκο Ντελ Λούνγκο, άφησε δυσαναπλήρωτα κενά. Με νέα πρόσωπα τον τερματοφύλακα της εθνικής Μαυροβουνίου Πέταρ Τεσάνοβιτς, τον διεθνή περιφερειακό Στέφανο Λουόνγκο, τον Σέρβο (αλλά πολιτογραφημένο Γεωργιανό) Μπόρις Βαπένσκι και τον άρτι αφιχθέντα Καναδό φουνταριστό Νικολά Κονσταντίν Μπικάρι, η Μπρέσια στηρίζεται παραδοσιακά στη δυνατή -στα όρια της σκληρής- άμυνα, την εμπειρία των παικτών της και την αυτοπεποίθηση που της δίνουν τα καλά αποτελέσματα.

Τελευταία αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στο final-8 του Ανόβερου, το 2019, όταν ο Ολυμπιακός επικράτησε στον προημιτελικό με 8-7. Στην τελευταία επίσκεψή τους στη Μπρέσια, τη σεζόν 2017-18, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν νικήσει 7-6, με γκολ του Πάουλο Ομπράντοβιτς σχεδόν στην εκπνοή.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ρουμάνος Αντριαν Αλεξαντρέσκου και ο Ρώσος Βλάντιμιρ Γκολίκοφ.

Με πληροφορίες απο το ΑΠΕ-ΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ