Ανάλεκτα

Ανάλεκτα

Όλα ανοιχτά

Με το καθολικό lockdown να επιστρέφει στη Βόρεια Ευρώπη, αυξάνονται οι φόβοι ότι και η Ελλάδα θα ακολουθήσει αυτήν την προσέγγιση. «Αν βρεθούμε σε αδιέξοδο, πιστεύω ότι θα πάρουμε μέτρα όπως αυτά που πήραν οι ευρωπαϊκές χώρες», λέει συνεχώς ο καθηγητής πανεπιστήμιου Στέλιος Λουκίδης και υπογραμμίζει: «το θέμα είναι πώς θα αναστείλουμε κάποια κομμάτια για να μη φτάσουμε εκεί. Νομίζω ότι το lockdown είναι ένα από τα ζητήματα που θα τεθούν στο τραπέζι, αλλά θα τεθούν, ίσως, με διαφορετικό τρόπο από εκείνον που είχαμε ζήσει τις προηγούμενες χρονιές».

Με τη σημαία

Πολλή συζήτηση έχει πυροδοτήσει η παρουσία της επιδημιολόγου Αθηνάς Λινού με… σημαία του ΠΑΣΟΚ στην πρώτη γραμμή στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο Θησείο, δίπλα στον Μιχάλη Καρχιμάκη. Επί της ουσίας, η καθηγήτρια Επιδημιολογίας του ΕΚ­ΠΑ εξέφρασε όχι μόνο τη στήριξή της στον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και την πολιτική της επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ (με το οποίο ήταν υποψήφια στο παρελθόν). Υπό την προϋπόθεση, ασφαλώς, ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κερδίσει την προεδρική κούρσα.


Επαφές

Το γεύμα που είχε προσφάτως με κορυφαία στελέχη μιντιακού ομίλου ο Θάνος Πλεύρης ήταν μόνο η αρχή των επαφών που σχεδιάζει να έχει ο υπουργός Υγείας με επιτελικά στελέχη μεγάλων ΜΜΕ. Το επόμενο διάστημα προγραμματίζει επαφές και με στελέχη άλλων συγκροτημάτων, με κύριο μενού την πανδημία.


Ξύπνησαν οι συνωμοσιολόγοι

Πολύ περισσότερα ερωτήματα και… γενικευμένη αναταραχή στον εγκέφαλό τους (σ.σ.: των συνωμοσιολόγων) προκάλεσε η παρέμβαση στη Βουλή του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρου Λιβάνιου με αιχμή το φακέλωμα ζώων συντροφιάς, που θα καταλήξει στη οριστικοποίηση του ηλεκτρονικού φακέλου για κάθε πολίτη, με στοιχεία του ιστορικού του σε θέματα υγείας. Τώρα, ποιος τους πιάνει.


Η απρόβλεπτη Δέλτα

Η παραλλαγή Δέλτα, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Μάρτιο του 2021. Γρήγορα έγινε σαφές ότι είναι πολύ πιο μολυσματική από την παραλλαγή Άλφα (Kent), η οποία θεωρούνταν ήδη πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος της Wuhan.

Σύμφωνα με την έκθεση της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας τον Ιούνιο, η Δέλτα είναι 64% πιο μεταδοτική από την Άλφα. Αυτή η υψηλή μεταδοτικότητα σημαίνει ότι η Δέλτα αποτελεί τώρα το 99% των κρουσμάτων Covid στην Αγγλία. Σε λίγο πρέπει να αρχίσουμε να κάνουμε και τον φάκελο της Όμικρον.


Διμέτωπο

Για το κύμα ακρίβειας που μαστίζει τη χώρα ρωτήθηκε ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης και εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της ΝΔ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι προσωρινού χαρακτήρα και στοχεύουν σε δυνητικά εκλογικά ακροατήρια, με όρους επιδοματικής εξάρτησης, σημείωσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα τα ψηφίσει, πλην όμως διεκδικεί να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ