Νίκος Πορτοκάλογλου: Έκανα το όνειρό μου και το πάθος μου πραγματικότητα

Νίκος Πορτοκάλογλου: Έκανα το όνειρό μου και το πάθος μου πραγματικότητα

-Δεν είχε ροδοπέταλα ο δικός μου δρόμος

«Σε αυτήν τη διαδρομή των 40 χρόνων έχω περάσει πολλές περιόδους απογοήτευσης. Είναι στη φύση της δουλειάς μας. Όπως μπορεί να γνωρίσεις μεγάλη επιτυχία, μπορείς να γνωρίσεις μεγάλη αποτυχία. Ο δικός μου δρόμος δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Είχε πολλές στροφές, πολλούς γκρεμούς, πολλές ανηφόρες, αλλά και πολλά ξέφωτα, σπουδαίες στιγμές.

Κάποιος που δεν έχει αποτύχει ή δεν έχει βιώσει το αίσθημα της απογοήτευσης, όταν δεν μπορεί να επικοινωνήσει, ότι δεν τον καταλαβαίνει ο κόσμος, κάτι χάνει. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές έγραψα κάποια από τα καλύτερα τραγούδια μου, όπως το ‘‘Να με προσέχεις’’ ή ‘‘Τα καράβια μου καίω’’.

Η μεγαλύτερη νίκη μου για μένα είναι ότι κατάφερα στο ξεκίνημά μου χωρίς να έχω καμία βοήθεια και κανένα μηχανισμό υποστήριξης να κάνω το όνειρό μου και το πάθος μου πραγματικότητα. Νιώθω περήφανος που πήγα κόντρα σε όλες τις δυσκολίες και δεν τα παράτησα. Βέβαια, για να είμαι δίκαιος, είχα την τύχη να συνα­ντήσω έναν χαρισματικό άνθρωπο που πίστεψε σ’ εμένα.

Είχα πάει με μια κασέτα την οποία είχαν απορρίψει όλες οι δισκογραφικές, αλλά ο Τάσος Φαληρέας αγάπησε τα τραγούδια και μας έβαλε στο στούντιο να κάνουμε τον πρώτο μας δίσκο. Είχα πολλές ήττες, αλλά περνώ­ντας ο καιρός άλλαξε το βλέμμα μου προς αυτές. Δεν τις βλέπω πια σαν ήττες».

Υπογραφή: Νίκος Πορτοκάλογλου, τραγουδοποιός

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ