Κορονοϊός: Με μοριακό 72 ωρών ή 24ωρο rapid test η είσοδος ταξιδιωτών στην Ελλάδα (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι)

Κορονοϊός: Με μοριακό 72 ωρών ή 24ωρο rapid test η είσοδος ταξιδιωτών στην Ελλάδα (εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι)

Νέα δεδομένα για την είσοδο ταξιδιωτών στην Ελλάδα ανακοινώθηκαν στην τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Συγκεκριμένα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, στα πλαίσια της τακτικής ενημέρωσης της Πέμπτης, ανακοίνωσε πως στο πλαίσιο της προσπάθειας ελέγχου της πανδημίας Covid-19, η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από όλες τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) 72 ωρών (αντί 48 ωρών όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), ή rapid test 24 ωρών.

Τα τεστ αφορούν όλους όσοι είναι άνω των 5 ετών.

Σημειώνεται πως το παραπάνω μέτρο αφορά τόσο εμβολιασμένους όσο και ανεμβολίαστους.

Η οδηγία ισχύει «από 19/12 στις 6:00 το πρωί σε όλες τις πύλες εισόδου για όλους τους εισερχόμενους Έλληνες και αλλοδαπούς, είτε εμβολιασμένους είτε ανεμβολίαστους, άνω των πέντε ετών. PCR διάρκειας 72 ώρες πριν την επιβίβαση. Είναι προσωρινό μέτρο για την περίοδο των εορτών. Επίσης, παρέχεται η εναλλακτική λύση rapid τεστ 24 ωρών» είπε συγκεκριμένα η κ. Γκάγκα.

Σημείωση: Όσοι πάνε στο εξωτερικό και μένουν εκεί μόνο για 48 ώρες εξαιρούνται από αυτή την υποχρέωση.

Το παραπάνω, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, είναι ένα μέτρο για να ελεγχθεί η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον και να αυξηθεί παράλληλα η εμβολιαστική κάλυψη με την τρίτη δόση παράλληλα σε δηλώσεις του, κατά την προσέλευση στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως λόγω της παραλλαγής Όμικρον «αν χρειαστεί να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα, σε ό,τι αφορά τα επιπρόσθετα τεστ, πιστεύω ότι αυτά θα χρειαστεί να εφαρμοστούν μόνο για την περίοδο των Χριστουγέννων».


Σχολιάστε εδώ