K. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ο εμβολιασμός η καλύτερη γραμμή άμυνας – Ανακοινώσεις το Σάββατο για ρεύμα και φυσικό αέριο

K. Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Ο εμβολιασμός η καλύτερη γραμμή άμυνας – Ανακοινώσεις το Σάββατο για ρεύμα και φυσικό αέριο

Πρέπει να εντείνουμε την επιτάχυνση του προγράμματος εμβολιασμού με την τρίτη δόση, λόγω της εξέλιξης της πανδημίας με την εμφάνιση της παραλλαγής Όμικρον, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στην Σύνοδο Κορυφής.

Ο εμβολιασμός είναι η καλύτερη γραμμή άμυνας που διαθέτουμε, σημείωσε με έμφαση και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα ανοίξαμε την 3η δόση για όλο τον πληθυσμό, είμαστε από τους πρώτους, και αν χρειαστεί να πάρουμε επιπλέον μέτρα θα υλοποιηθούν κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων».

Αναφερόμενος στα άλλα θέματα που θα συζητηθούν στη Σύνοδο είπε πως θα τεθούν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας καθώς υπάρχει ανησυχία για τις αυξήσεις του φυσικού αερίου. Θα ζητήσουμε να εξετάσουμε όλες τις επιλογές ώστε να γίνονται παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να συγκρατηθούν οι τιμές». Η κυβέρνηση θα προνοεί έτσι ώστε να περιορίζει στο μέτρο του εφικτού τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο ενώ θα υπάρξει και θετική πρόνοια για τους αγρότες. Περισσότερες ανακοινώσεις θα κάνω στη συζήτηση του προϋπολογισμού το Σάββατο» είπε ο πρωθυπουργός.

Πηγή πληροφοριών ertnews.gr


Σχολιάστε εδώ