Ένας χρόνος για να πρωτοκολληθεί ένα έγγραφο! – Τώρα το πήραν χαμπάρι οι υπουργοί;

Ένας χρόνος για να πρωτοκολληθεί ένα έγγραφο! – Τώρα το πήραν χαμπάρι οι υπουργοί;

-Περαστικοί είναι από τα υπουργεία… – Στρώνουν τον δρόμο για… εισβολή ιδιωτών (600 οικονομολόγοι και ειδικοί Πληροφορικής) στο Δημόσιο και πριμ στους υπαλλήλους που δουλεύουν περισσότερο!

Δεν είναι καθόλου τυχαίες οι ξαφνικές αποκαλύψεις υπουργών ότι χρειάζονται 14 μήνες για την προμήθεια εκτυπωτών ή 4 μήνες για την επισκευή ενός κλιματιστικού. «Πώς να λειτουργήσει ένας Οργανισμός», διερωτάται ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, «όταν για να πρωτοκολληθεί ένα έγγραφο για να βγει μια σύνταξη περνάει ένας χρόνος;».

Μπορεί να έχει δίκιο, όμως είναι η πρώτη φορά που φέρνει ο αρμόδιος υπουργός με… φιρμάνι στη δημοσιότητα το πώς λειτουργούν οι Διευθύνσεις των υπουργείων. Όταν, μάλιστα, ο κ. Χατζηδάκης έχει θητεύσει σε πολλά υπουργεία, όπου ασφαλώς θα υπήρχαν ανάλογες καταστάσεις, οι οποίες δεν καταγγέλθηκαν, όπως γίνεται σήμερα.

Ούτε όλα αυτά τα χρόνια που κυβερνάει η Νέα Δημοκρατία έγιναν ποτέ από τους αρμόδιους υπουργούς καταγγελίες για πολύμηνες καθυστερήσεις στην πρωτοκόλληση ενός εγγράφου. Ο στόχος, διαφανής… Στρώνουν το έδαφος, ξεκινώντας από το υπουργείο Εργασίας, για την… ιδιωτικοποίηση κρίσιμων υπηρεσιών, οι οποίες φέρνουν προφανώς ψήφους, όπως η ταχύτερη έκδοση των συντάξεων. Η πρώτη «φουρνιά» είναι η πρόσληψη «600 οικονομολόγων και ειδικών Πληροφορικής». Και ο υπουργός Κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε ότι θα δοθεί «πριμ στους υπαλλήλους που δουλεύουν περισσότερο»!

Είναι η αρχή, το πρώτο βήμα, και στη συνέχεια θα πάρουν σειρά και τα υπόλοιπα υπουργεία…

ΥΓ.: Μέχρι στιγμής, κύριε πρωθυπουργέ, δεν έχει ανακοινωθεί το ύψος του μισθού των 600 οικονομολόγων και ειδικών Πληροφορικής. Ποιος ο λόγος;

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ