Καμπανάκι των επιστημόνων για τις εκκλησίες στις γιορτές: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα θα έχουμε ρεκόρ θανάτων!

Άρον άρον, το πρωί της Παρασκευής, ο Κυρ. Μητσοτάκης δέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου τον Αρχιεπίσκοπο και είχε μαζί του μακρά συνομιλία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για προγραμματισμένη συνάντηση στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης του πρωθυπουργού προς τον Προκαθήμενο της Ελληνικής Εκκλησίας.

Ωστόσο, πληροφορίες από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι «αιτία» της συνάντησης ήταν η ανησυχία που υπάρχει στις τάξεις της κυβέρνησης για έξαρση της πανδημίας το δεκαπενθήμερο των εορτών, λόγω του συνωστισμού που θα σημειωθεί στις εκκλησίες. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι αύριο (Δευτέρα) ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Γεγονός εντελώς ασυνήθιστο. Οι επιστήμονες έχουν ήδη σημάνει συναγερμό προς την κυβέρνηση και προειδοποιούν για τον κίνδυνο ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων (θανάτων και εισαγωγών στα νοσοκομεία). Και αυτό όχι μόνο λόγω του συνωστισμού που θα υπάρξει στις εκκλησίες αλλά και διότι στους χώρους αυτούς υπάρχει μια σχετική χαλαρότητα στην τήρηση των μέτρων, ενώ ευδοκιμούν και αρνητές της πανδημίας αλλά και των εμβολιασμών.

«Αν δεν τηρηθούν πιστά τα μέτρα, στο τέλος Ιανουαρίου θα έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων», υπογραμμίζουν οι επιστήμονες. Υπό το κράτος και της βαθύτατης ανησυχίας, δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτά τα δύο σημεία εστίασε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αρχιεπίσκοπο.

Πρώτον, συζήτησε μαζί του τους τρόπους και τις διαδικασίες για την καλύτερη εφαρμογή των μέτρων (μάσκες, rapid tests) και, δεύτερον, ζήτησε από τον κ. Ιερώνυμο να παρέμβει ούτως ώστε να μαζευτούν μητροπολίτες και ιερείς που τάσσονται δημόσια κατά των εμβολιασμών, ακόμη και εναντίον της μάσκας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ιερώνυμος δεσμεύθηκε να θέσει το θέμα στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά εμφανίσθηκε απαισιόδοξος για το κατά πόσο θα συμμορφωθούν οι ανά την επικράτεια αρνητές μητροπολίτες και ιερείς. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Αρχιεπίσκοπο ότι η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να αυστηροποιήσει τα μέτρα, δυσκολεύοντας έτσι τους πιστούς στο να προσέλθουν στους ναούς κατά την περίοδο των εορτών. Επέμεινε ωστόσο ότι τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ