Βασίλης Καραπιάλης στο “Π”: Μέσι ή Λεβαντόφσκι;

Βασίλης Καραπιάλης στο “Π”: Μέσι ή Λεβαντόφσκι;

Του
ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΠΙΑΛΗ
Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή
της Λάρισας και του Ολυμπιακού


Τον Πολωνό τον αδίκησαν αυτήν τη φορά. Όχι γιατί ο Μέσι βεβαίως δεν είναι top class ποδοσφαιριστής, αλλά επειδή τώρα ήταν η δική του σειρά για τη Χρυσή Μπάλα. Χωρίς υπερβολή, ο επιθετικός της Μπάγερν είναι ό,τι καλύτερο βλέπουμε τα τελευταία χρόνια στη θέση του.

Γρήγορος, κινητικός, αμείλικτος, killer που λέμε, με το ένστικτο του σκόρερ φουλ ανεπτυγμένο. Παίζει ρόλο φυσικά και ο σύλλογός του, που αναντίρρητα αποτελεί από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης και του πλανήτη γενικότερα. Ωστόσο και ο ίδιος έχει δουλέψει πολύ και σκληρά για να γίνει κορυφαίος. Τίποτα δεν του χαρίστηκε.

Ο Μέσι δεν χρειάζεται συστάσεις και εννοείται ότι αξίζει ένα προς ένα όλα τα έπαθλα και τις διακρίσεις που έχει κερδίσει. Όμως η συγκεκριμένη χρονιά ανήκε στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος, όπως και να το δει κανείς, ξεχώρισε περισσότερο και γι’ αυτό σ’ εκείνον έπρεπε να απονεμηθεί ο τίτλος του καλύτερου ποδοσφαιριστή. Εν πάση περιπτώσει.

Δεν μπορώ να γνωρίζω τα κριτήρια της απόφασης. Μπορεί να δόθηκε το βραβείο στον Αργεντινό λόγω ονόματος, φήμης και κλάσης βεβαίως, όμως, όπως ήδη έχω πει, αν απομονώναμε τη χρονιά που πέρασε, ο Πολωνός ήταν εκείνος που έκανε τη διαφορά, που έσπασε τα ρεκόρ το ένα μετά το άλλο και οδήγησε για πολλοστή φορά τους Βαυαρούς στο νταμπλ, σημειώνοντας περισσότερα από 50 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Δεν το λες και λίγο.

Σε κάθε περίπτωση, για να μην τα ισοπεδώνουμε όλα, πρόκειται για δύο κορυφαίες προσωπικότητες του αθλήματος, που σφράγισαν τη γενιά και την εποχή τους με τα κατορθώματά τους. Απλώς, το συγκεκριμένο έπαθλο εκτιμώ ότι ο «Λέβα» το άξιζε περισσότερο φέτος, ως επιβράβευση μιας πραγματικά εκπληκτικής – πληθωρικής παρουσίας του σε Γερμανία και Ευρώπη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ