Κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει…

Κουκούτσι μυαλό δεν υπάρχει…

-ΔΗΓΜΑ γραφής-

Μάθημα, και μάλιστα δίωρο, έκαναν μαθητές στα σχολεία την περασμένη Πέμπτη με στόχο την… εξοικείωσή τους με τη… διαφθορά σε θέματα ακεραιότητας, με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας στα σχολεία, μετά από έγκριση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Διαφθοράς!

Καλά, φέτος πήραν χαμπάρι ότι χρόνια τώρα… κυκλοφορεί η διαφθορά παντού; Ξαφνικά τη θυμήθηκαν; Υπάρχει και η αστεία πλευρά της υπόθεσης.

Το μάθημα απευθυνόταν σε μαθητές των δύο τελευταίων τάξεων του δημοτικού (!), του γυμνασίου και του λυκείου. Πάλι καλά που δεν φώναξαν και τις… δύο τάξεις του νηπιαγωγείου!

Και το καλύτερο είναι ότι η εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας φτάνει στο σημείο να λέει ότι «επιδιώκεται να (!) προβληματιστούν οι μαθητές και να (!) διερευνήσουν την εμφάνιση (!) και τις συνέπειες των (!) φαινομένων διαφθοράς για το δημόσιο συμφέρον και την (!) ευημερία της κοινωνίας ή να (!) προσδιορίσουν τις (!) εκφάνσεις της ακεραιότητας σε προσωπικό, τοπικό και δημόσιο επίπεδο, ανάλογα με την ηλικιακή τους ομάδα»!

Οι συντάκτες της εγκυκλίου θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία!

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ