Europa League – Conference League: Εδώ είναι το ταξίδι! Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

Europa League – Conference League: Εδώ είναι το ταξίδι! Κληρώνει για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ

– Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μαθαίνουν τον αντίπαλό τους στους «32» της Ευρώπης – Οι υποψήφιες ομάδες που θα βρεθούν απέναντί τους.

Συνεχίζεται το ευρωπαϊκό ταξίδι για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και το 2022! Αμφότερες οι ομάδες μας θα μετάσχουν το μεσημέρι της Δευτέρας στην κλήρωση που θα λάβει χώρα στη Νιόν της Ελβετίας προκειμένου να μάθουν τον αντίπαλό τους στη φάση των «32» του Europa League και του Conference League αντιστοίχως.

Αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» μία από τις Λειψία, Πόρτο, Ντόρτμουντ, Σέριφ Τίρασπολ, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Μπαρτσελόνα, Σεβίλλη και Αταλάντα, ενώ ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία από τις Σπάρτα Πράγας, Αϊντχόφεν, Λέστερ, Φενερμπαχτσέ, Σέλτικ, Μαρσέιγ, Μίντιλαντ και Ραπίντ Βιέννης.

Διπλά ματς για τους εκπροσώπους μας, με το πρώτο σίγουρα εκτός έδρας στις 17 Φεβρουαρίου και το δεύτερο στην Ελλάδα, επτά βράδια αργότερα.

Στην κατάταξη της UEFA η χώρα μας έμεινε ψηλά, με την Τουρκία ωστόσο να τη ρίχνει από τη 15η στη 16η θέση. Πλέον, σε ό,τι αφορά το ποδοσφαιρικό μας μέλλον, πολλά θα εξαρτηθούν από την αυριανή κλήρωση.

Το θετικό είναι ότι με τους γείτονες δεν μας χωρίζει μεγάλη απόσταση, οι δε Κροάτες που ακολουθούν έχουν μείνει με μία εκπρόσωπο, την Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Το κακό είναι πως οι 18οι Δανοί συνεχίζουν με τρεις ομάδες στις διοργανώσεις και οι 19οι Τσέχοι με δύο, με τη Σπάρτα Πράγας παρεμπιπτόντως να είναι υποψήφια αντίπαλος του ΠΑΟΚ. Να θυμίσουμε πως η 15η θέση που κυνηγάμε ισοδυναμεί με πέντε ομάδες στην Ευρώπη, δύο από τις οποίες στα προκριματικά του Champions League.

Ωστόσο, αν η Ελλάδα δεν καταφέρει να είναι τουλάχιστον στη 17η θέση, από την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2024 θα δει τον πρωταθλητή της να ξεκινά από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, τον δεύτερο, τον τρίτο και τον κυπελλούχο από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, ενώ δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση στο Europa League.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ