Αναστάσιος Δημοσχάκης στο “Π”: Νομός Έβρου: Το προπύργιο της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Δύσης!

Αναστάσιος Δημοσχάκης στο “Π”: Νομός Έβρου: Το προπύργιο της Ελλάδας, της Ευρώπης και της Δύσης!

Του
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΠ. ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ
Βουλευτή Έβρου Νέας Δημοκρατίας,
Επίτιμου Αρχηγού της ΕΛΑΣ


Ο Νομός Έβρου, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, αποτέλεσε ιστορικά κέντρο εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή της ΕΕ και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Συμπυκνώνοντας αιώνες πολιτισμού και ιστορικών περιόδων, συνιστά την ωραιότερη ανάμνηση της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στον κόσμο, ευρισκόμενος στο σταυροδρόμι Βορρά και Νότου, Ανατολής και Δύσης… εκεί όπου συναντώνται τρεις πολιτισμοί και δύο θρησκείες!

Η αχίλλειος πτέρνα του νομού, το Τρίγωνο με τα 17 πονεμένα Χωριά και η νήσος της Σαμοθράκης με τη Ζουράφα συνιστούν τους φαροδείκτες της ελληνικής επικράτειας!

Καθιστώντας τον Έβρο προπύργιο του Ελληνισμού, του Χριστιανισμού και της Άμυνας της χώρας αλλά και ασπίδα της Δύσης απέναντι στον σκοταδισμό, στον εκβιασμό και στην τρομοκρατία!

Αναχαιτίζοντας με κόστος και αγώνες επιθέσεις μισαλλοδοξίας, τυφλού εξτρεμισμού και υβριδικών απειλών, διαφυλάττει τις αρχές της Δημοκρατίας και το αξιακό σύστημα των δυτικών κοινωνιών!

Η θέση μας στη μεγάλη οικογένεια της Ευρώπης, η σημασία των νοτιοανατολικών συνόρων σε εθνικό, οικονομικό, συμμαχικό και ενεργειακό επίπεδο, η πολύπλευρη συγκοινωνιακή συνδεσιμότητα με τις όμορες χώρες… αναβαθμίζει την περιοχή, θέτοντας τον νομό στο επίκεντρο της ευρύτερης γεωπολιτικής και γεωστρατηγικής σκακιέρας!

Η επιτυχημένη απόκρουση της ιδιότυπης πολιορκίας που εξαπέλυσε η γειτονική Τουρκία έναντι της χώρας μας τον περασμένο Μάρτιο στην ελληνοτουρκική μεθόριο ανέδειξε την εθνική σημασία που φέρει ο Έβρος, ο οποίος αποτελεί όχι μόνο ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό σύνορο!

Όλες οι χώρες της εξωτερικής περιμέτρου έχουν ως ασπίδα τους έναν Έβρο…

Εμάς, δυστυχώς, η Ιστορία μας προίκισε με έναν γείτονα που επιδίδεται σε προκλητική, αναθεωρητική και παραβατική συμπεριφορά, κατά παράβαση των κανόνων διεθνούς δικαίου και των αρχών της καλής γειτονίας.

Για τον λόγο αυτό έχω καταθέσει, με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της ΔΕ Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων, στον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά τεκμηριωμένη πρόταση αναφορικά με την προστασία και την πρόοδο των οικισμών και χωριών της εξωτερικής περιμέτρου των κρατών-μελών της ΕΕ!

Τα οποία βρίσκονται πλησίον της συνοριογραμμής τρίτων χωρών και σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων προς την ευρωπαϊκή ενδοχώρα!

Οι εν λόγω οικισμοί αποτελούν ενεργά στρατόπεδα των κρατών-μελών αλλά ταυτόχρονα και της ΕΕ.

Γι’ αυτό καθίσταται επιτακτική η ανάγκη να ισχυροποιηθεί η ανθρώπινη παρουσία και να θωρακιστούν πολυεπίπεδα, αποτρέποντας το εφιαλτικό σενάριο της ερήμωσης αυτών.

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα η σημερινή κυβέρνηση θωρακίζει τον Νομό Έβρου με στελεχιακό δυναμικό καθώς και με υλικοτεχνικά μέσα, όπως το υπό κατασκευή αποτρεπτικό εμπόδιο στο βόρειο και νότιο τμήμα, αντίστοιχα, των ελληνοτουρκικών συνόρων, εφαρμόζοντας επιτυχώς το Ενιαίο Δόγμα Ασφάλειας και Άμυνας!

Ενώ, παράλληλα, η αναβάθμιση του τοπικού λιμένα, ο οποίος μετατρέπεται σε «Νέα Σούδα», συνδυαστικά με την ενεργειακή κοσμογονία που συντελείται στην περιοχή και τη μετατροπή του σε κόμβο συγκοινωνιών και μεταφορών, απογειώνει αναπτυξιακά τον νομό, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα ισχύος!

Ο Έβρος, με όχημα την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση και με προίκα το πλούσιο ιστορικό του παρελθόν, βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών εξελίξεων και αποκτά νέα δυναμική των μελλοντικών εξελίξεων…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ