Θησαυρός αναξιοποίητος οι μαρίνες

Θησαυρός αναξιοποίητος οι μαρίνες

Πάνω από 1,6 δισ. έσοδα και 5.164 νέες θέσεις ελλιμενισμού

-Στην ΕΕ ο θαλάσσιος τουρισμός το 2018 απέφερε 231 δισ. έσοδα και 2,8 εκατ. θέσεις εργασίας

Πηγή πολλών εκατομμυρίων είναι οι μαρίνες. Για τις κυβερνήσεις μας, όμως, πέρα βρέχει. Μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2018 ο θαλάσσιος τουρισμός είχε κύκλο εργασιών 231 δισ. ευρώ και πρόσφερε 2,8 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Με τους τουριστικούς λιμένες ανεπτυγμένους, το yachting μπορεί να προσφέρει 1,6 δισ. ευρώ στην οικονομία, όπως υποστηρίζει η Ένωση Μαρινών Ελλάδος, σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις. Αν το 30% των χωροθετημένων αλλά μη κατασκευασμένων θέσεων ελλιμενισμού στη χώρα κατασκευασθεί και προσελκύονται ιδιωτικά κεφάλαια, το αποτέλεσμα θα είναι 5.164 νέες θέσεις ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής μέσα σε δέκα χρόνια, με τα συνολικά έσοδα από αυτούς τους λιμένες να πλησιάζουν τα 2,9 δισ. ευρώ.

Στη χώρα μας εκτιμάται ότι υπάρχουν 170.000 σκάφη αναψυχής, από τα οποία τα 6.109 είναι επαγγελματικά.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των σκαφών αναψυχής παγκοσμίως υπολογίζεται σε 30 εκατομμύρια, με το 90% να είναι μικρού μεγέθους, μήκους κάτω των 8 μέτρων. Έξι εκατομμύρια από αυτά είναι στην Ευρώπη και 48 εκατομμύρια Ευρωπαίοι μετέχουν τακτικά σε δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτά τα σκάφη.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ