Ιτούδης προ των πυλών!

Ιτούδης προ των πυλών!

– Σε καλό δρόμο οι διά ζώσης επαφές ΕΟΚ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής από τον έλληνα προπονητή

Ακόμη πιο κοντά στον πάγκο της Εθνικής μπάσκετ φαίνεται να βρίσκεται ο Δημήτρης Ιτούδης. Για τον λόγο αυτό ο Βαγγέλης Λιόλιος ταξίδεψε μεσοβδόμαδα στη Μόσχα και συναντήθηκε τόσο με τον πρόεδρο της ΤΣΣΚΑ Αντρέι Βατούτιν όσο και με τον έλληνα τεχνικό.

Η συζήτηση με τον ισχυρό άνδρα των Ρώσων ήταν ειλικρινής και σε βάθος, με στόχο ο 51χρονος προπονητής να οδηγήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Ευρωμπάσκετ του 2022. Διευκρινίζεται πως για να συμβεί τούτο απαιτείται η συναίνεση του συλλόγου του, με τον οποίο άλλωστε δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο μέχρι το 2023.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό που προκύπτει είναι πως τα ραντεβού και οι επαφές του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας επί ρωσικού εδάφους έγιναν σε καλό κλίμα και παρότι δεν βγήκε ακόμη λευκός καπνός, εντούτοις εκφράζεται αισιοδοξία για συμφωνία.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Ιτούδης βρίσκεται στο τιμόνι της ΤΣΣΚΑ από το 2014 και φέτος θα συμπληρώσει επτά χρόνια, ισοφαρίζοντας τον Έτορε Μεσίνα. Ο ιταλός προπονητής είχε και εκείνος εργαστεί για επτά σεζόν στην «Αρκούδα», σε δύο διαφορετικές θητείες όμως. Με τον έλληνα τεχνικό στον πάγκο τοις οι Ρώσοι έχουν κατακτήσει συνολικά πέντε πρωταθλήματα, δύο Ευρωλίγκες και πέντε πρωταθλήματα στη VTB League.

Εύκολα τεκμαίρεται ότι πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη λύση, ικανή να απογειώσει την αγαπημένη όλων των Ελλήνων, ωστόσο θα πρέπει να ξεπεραστούν προηγουμένως όλα τα πιθανά και απίθανα εμπόδια προκειμένου όλες οι πλευρές να δώσουν τα χέρια. Γεγονός που, απ’ ό,τι φαίνεται, μοιάζει να είναι πια θέμα χρόνου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Wikipedia.org/Sakhalinio

 


Σχολιάστε εδώ