Διπλό μέτωπο Τσίπρα για πανδημία – ακρίβεια

Διπλό μέτωπο Τσίπρα για πανδημία – ακρίβεια

-Η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, λέει η Κουμουνδούρου

Για γενικευμένη κρίση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας στη διάρκεια της περιοδείας του, τις προηγούμενες ημέρες, στη Δυτική Μακεδονία.

Την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου με επίσημη «notam» της χαρακτηρίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη «αποτυχημένο» και πρωθυπουργό «περιορισμένης ευθύνης». Κλιμακώνοντας την κριτική του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τη «διπλή πανδημία» που πλήττει τη χώρα: Κορονοϊού και ακρίβειας. Σε αυτά τα δύο πεδία θα αναπτύξουν –το επόμενο διάστημα– τις «πολεμικές επιχειρήσεις» τους ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη του κόμματος.

Σε μια προσπάθεια να προκαλέσουν όσο γίνεται μεγαλύτερη φθορά στην αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης αλλά και την αξιοπιστία του Κυρ. Μητσοτάκη. Με το σκεπτικό ότι οι επιλογές της κυβέρνησης και στα δύο αυτά πεδία πλήττουν κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους και τους κοινωνικά ευάλωτους, ως εκ τούτου οι συνέπειες θα βαριές αλλά και εκτεταμένες. Οι χαρακτηρισμοί «αυτουργός της υγειονομικής καταστροφής», «σαμποτέρ του εμβολιασμού» εκ μέρους της Κουμουνδούρου και η κατηγορία για διπλή αποτυχία –στον εμβολιασμό και στην ενίσχυση του ΕΣΥ– σκιαγραφούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές του με φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις από τον χώρο της Υγείας αλλά και τις επισκέψεις του σε δημόσια Νοσοκομεία της χώρας. Το μοτίβο σαφές και συγκεκριμένο: Αφενός θα καταγγέλλει την κυβέρνηση για αποτυχία στη διαχείριση της πανδημίας και αφετέρου θα ζητάει ενίσχυση του ΕΣΥ με προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Τροχονόμος της ακρίβειας ο Μητσοτάκης»!
«Τα χειρότερα έρχονται», είναι το μήνυμα που εκπέμπει η Κουμουνδούρου όσον αφορά το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα και δεν συμμερίζεται τις εκτιμήσεις (προσδοκίες) της κυβέρνησης περί παροδικού φαινομένου. Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί μέχρι σήμερα για την ανακούφιση των άμεσα πληττόμενων είναι αποσπασματικά, πρόχειρα και μη αποτελεσματικά. Εξ ου και ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη γενναίων και ουσιαστικών μέτρων που θα ανακουφίσουν πραγματικά τους πολίτες.

«Δεν μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να κοιτάζει ως τροχονόμος την έκρηξη της ακρίβειας», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας και τον κάλεσε να δράσει άμεσα, προειδοποιώντας ότι από τις αρχές του νέου χρόνου η κατάσταση θα είναι δυσβάστακτη για μεγάλο τμήμα του πληθυσμού της χώρας. Προς την κατεύθυνση αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στην πρότασή του για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης προκειμένου να πέσουν οι τιμές σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, καύσιμα κ.ά. Στο ίδιο πάντα πλαίσιο, η Κουμουνδούρου θα συνεχίσει να στηλιτεύει την απόφαση της κυβέρνησης για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ εν μέσω κρίσης στην ενέργεια, που έχει εκτινάξει στα ύψη τις τιμές του ρεύματος, οδηγώντας χιλιάδες καταναλωτές σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ