Χρήστος Μπούρμπος στο “Π”: Το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου μας

Χρήστος Μπούρμπος στο “Π”: Το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου μας

Του
ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥ
Παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή
της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού


Όσοι έχουμε παίξει στις δύο ομάδες, αλλά και όλος ο κόσμος πιστεύω, περιμένουμε πώς και πώς αυτά τα ματς. Το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου μας είναι τα ντέρμπι, οι αγώνες στους οποίους η αδρεναλίνη χτυπάει ταβάνι και οι σφυγμοί πολλαπλασιάζονται. Και ειδικά για σήμερα προβλέπω πλούσιες φάσεις και, γιατί όχι, πολλά γκολ.

Και η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν τα θετικά και τα αρνητικά τους. Θα δώσω στην έδρα μικρό προβάδισμα, αλλά, εκτός αυτού, η ΑΕΚ είναι πιο πλήρης από τον αντίπαλό της. Το ζητούμενο είναι αν ο Παναθηναϊκός θα αντέξει στην πίεση που θα δεχθεί και αν θα καταφέρει να την πλήξει στην κόντρα. Σε κάθε περίπτωση, είμαι της άποψης ότι θα γίνει ανοιχτό παιχνίδι, από αυτά που αρέσουν στους φιλάθλους.

Συχνά μετράνε κι άλλα πράγματα στους αγώνες υψηλής ποδοσφαιρικής έντασης, το πείσμα, το πάθος, η αποφασιστικότητα, η τύχη επίσης. Γιατί μπορεί να δημιουργήσεις εκατό ευκαιρίες, που λέει ο λόγος, και να μη σκοράρεις, με τον αντίπαλό σου να βρίσκει γκολ στην πρώτη και μοναδική που θα του παρουσιαστεί. Εκτιμώ πάντως ότι επειδή και οι δύο ομάδες διαθέτουν επιθετικούς ολκής, αργά ή γρήγορα θα βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μετά, δε, θα φανεί ποιος είναι ικανότερος στο αμυντικό παιχνίδι, αφού δεδομένα και οι δύο θα πιέσουν.

Είμαστε κοντά στα μισά του πρωταθλήματος, όμως με τα πλέι οφ η σεζόν έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά της. Και μπορεί το αποτέλεσμα του ντέρμπι να μην κρίνει κάποιον τίτλο ή μία θέση για την Ευρώπη, ωστόσο για την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των αντιπάλων η νίκη θα είναι ό,τι πρέπει, το καλύτερο δυναμωτικό για να αντέξουν στη συνέχεια. Εύχομαι και ελπίζω ειλικρινά να παρακολουθήσουμε μια αναμέτρηση αντάξια της ιστορίας των δύο ομάδων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: sport-fm.gr


Σχολιάστε εδώ