Γερμανία: Η Μέρκελ ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο – Lockdown για ανεμβολίαστους

Γερμανία: Η Μέρκελ ζητάει υποχρεωτικό εμβολιασμό από τον Φεβρουάριο – Lockdown για ανεμβολίαστους

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι από τον Φεβρουάριο πρέπει να ισχύσει υποχρεωτικός εμβολιασμός στη χώρα.

H Γερμανία προχωρά σε αυστηρό lockdown για τους ανεμβολίαστους, με απαγόρευση στην πρόσβαση σε δημόσιους χώρους, εκτός από τις βασικές επιχειρήσεις, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση του κορoνοϊού, όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο η απερχόμενη καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο διάδοχός της, Όλαφ Σολτς, ύστερα από συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες.

Η Άνγκελα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το Reuters, σημείωσε συγκεκριμένα: «Καταλάβαμε ότι η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και πως πρέπει να λάβουμε περαιτέρω μέτρα από αυτά που έχουν ήδη ληφθεί». Και συνέχισε: «Για να γίνει αυτό, πρέπει να ”σπάσει” το τέταρτο κύμα και αυτό δεν έχει ακόμη επιτευχθεί» είπε, προσθέτοντας πως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Φεβρουάριο του 2022, αφού συζητηθεί στην Bundestag, και μετά, φυσικά, υπό καθοδήγηση από το Συμβούλιο Δεοντολογίας της Γερμανίας.

Παράλληλα στην άλλη μεριά του Ατλαντικού η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν είπε ότι η παραλλαγή Omicron δείχνει ότι η πανδημία θα είναι στο προσκήνιο για «κάποιο χρονικό διάστημα» καθώς εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο, με χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία και η Γαλλία που αναφέρουν ήδη τα πρώτα τους κρούσματα και τους επενδυτές να ταράζονται από την προοπτική ότι θα μπορούσε να βλάψει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Σε συνέντευξή της στο Reuters, η Yellen είπε ότι ελπίζει ότι η πανδημία δεν θα καταπνίξει εντελώς την οικονομική δραστηριότητα.

Πολλά παραμένουν άγνωστα για το Omicron, το οποίο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη νότια Αφρική τον περασμένο μήνα και έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον δώδεκα χώρες, ακριβώς τη στιγμή που χώρες της Ευρώπης αντιμετώπιζαν ήδη ένα κύμα λοιμώξεων της παραλλαγής Delta.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ