Εμβόλια – Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου – Πλεύρης: Δεν αποκλείονται και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Εμβόλια – Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου – Πλεύρης: Δεν αποκλείονται και νέα μέτρα για ανεμβολίαστους

Η αυξημένη ζήτηση οδήγησε στο άνοιγμα νέων θέσεων για ραντεβού

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την προσεχή Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης. Έτσι, οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Νωρίτερα, μιλώντας στο MEGA, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα ραντεβού για εμβολιασμό της πρώτης δόσης.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για την πιθανότητα επιβολής και νέων μέτρων, ο υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο, λέγοντας πως αν χρειαστεί ίσως ληφθούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα ενώ για το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ή/και επαγγελματικές κατηγορίες, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως «υπάρχει μία λεπτή ισορροπία» στο θέμα της υποχρεωτικότητας.

«Κρίνουμε ότι η συγκεκριμένη κατηγορία (σ.σ. άνω των 60 ετών) δεν χωρίζεται σε επαγγελματικές ομάδες, γιατί έχουμε ως βασικό κριτήριο, από τα υπάρχοντα στοιχεία, πως είναι η ηλικιακή ομάδα που παράγει νοσηλείες, διασωληλώσεις στις ΜΕΘ, αλλά και θανάτους. Και θεωρούμε πως με την υποχρεωτικότητα αυτή καλύπτουμε σε μαγάλο βαθμό τις ανάγκες».

Προσέθεσε, πως έχουν κλειστεί 25.000 ραντεβού πρώτης δόσης σε αυτή την κατηγορία, μετά την ανακοίνωση του μέτρου, και εκτίμησε ότι, προς το παρόν,  είναι αρκετό αυτό το μέτρο ως προς την υποχρεωτικότητα.

«Δεν θα κλείσουν νωρίτερα τα σχολεία»

Ο υπουργός Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν νωρίτερα για τις γιορτές των Χριστουγέννων: «Θεωρούμε ότι το εκπαιδευτικό πρωτόκολλο πάει καλύτερα από ό,τι περιμέναμε, λειτουργεί και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να κλείσουν τα σχολεία».

Υπερδεκαπλασιάστηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό

Σημειώνεται πως τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 25.000 ραντεβού για α’ δόση.

Σήμερα Πέμπτη (2/12), από το πρωί έχουν κλειστεί πάνω από 11.500 ραντεβού πρώτης δόσης στους 60+.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, οι πολίτες άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχονται σε 493.930 άτομα.

 

 


Σχολιάστε εδώ