Νίκος Κυπουργός: Πουλούσα παρτιτούρες για να αγοράσω φαγητό…

Νίκος Κυπουργός: Πουλούσα παρτιτούρες για να αγοράσω φαγητό…

-Η μουσική είναι πολύτιμο φάρμακο

«Η μητέρα μου τραγουδούσε, ήταν Αθηναία. Ο πατέρας μου καταγόταν από ένα χωριό των Καλαβρύτων, δεν είχε σχέση με την τέχνη. Ήταν αυτοδημιούργητος. Από υπάλληλος σε ηλεκτρικά, εξελίχθηκε, άνοιξε ένα κατάστη­μα, εισήγαγε όλες τις μεγάλες τότε ηλεκτρικές συσκευές.

Κάποια στιγμή τα έχασε όλα. Όταν άρχισα να ασχολούμαι με τη μουσική περισσότερο, η οικογένεια έπεσε σε απόλυτη ένδεια. Στο Παρίσι έμενα σε μια σοφίτα σε συνθήκες στέρησης. Δούλευα σε ένα μαγαζί και πουλούσα παρτιτούρες για να αγοράσω κουπόνια για φαγητό. Νομίζω ότι η αλλαγή αυτή μου έκανε καλό. Η μουσική είναι ένα πολύτιμο φάρμακο. Θεωρώ τα Μουσικά Σχολεία τη σημαντικότερη μεταρρύθμιση στην παιδεία.

Όταν έγινα 50 χρονών και έβλεπα φίλους μου να ’χουν αποτραβηχτεί ζώντας άλλη ποιότητα ζωής, αναζήτησα κι εγώ ένα κρησφύγετο. Η Σύρος δεν ήταν υποψήφια, όταν όμως μια μέρα βρέθηκα κατά λάθος εκεί χάνοντας το πλοίο για την Αμοργό, την ερωτεύτηκα σε τέτοιο βαθμό που το ίδιο βράδυ βρήκα το σπίτι που μένω από τότε. Ονειρεύομαι πάντοτε μια καλύτερη εποχή, αυτό με κρατάει μάχιμο».

Υπογραφή: Νίκος Κυπουργός, συνθέτης και ενορχηστρωτής…

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ