Ιωάννη Μ. Κονιδάρης: Μοναδικός και αναντικατάστατος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Ιωάννη Μ. Κονιδάρης: Μοναδικός και αναντικατάστατος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος


Διά χειρός
του Ιωάννη Μ. Κονιδάρη, ομότιμου καθηγητή Εκκλησιαστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών


«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο κεφάλαιο για την Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και τον Οικουμενικό Θρόνο από τον ίδιο τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τα σύμφυτα και επίκτητα χαρίσματά του, οι γνώσεις του, οι επαφές του σε διεθνές επίπεδο, οι καταστάσεις που έχει χειριστεί, όχι μόνο κατά τα 30 έτη της συνεχούς Πατριαρχίας του, αλλά και καθ’ όλα τα έτη του προκατόχου του Πατριάρχη Δημητρίου (1972-1991), ως διευθυντής του Ιδιαίτερου Πατριαρχικού Γραφείου, τον καθιστούν μοναδικό και αναντικατάστατο.

Όσοι γνωρίζουν προσωπικά τον Παναγιότατο θα βεβαιώσουν ότι όσο αυστηρός έως άτεγκτος είναι σε λειτουργικά και κανονικά ζητήματα τόσο μειλίχιος, προσηνής και δοτικός γίνεται όταν υποδέχεται φιλοξενούμενους του.

Και πάνω από όλα είναι ένας αφοσιωμένος φίλος, όπως αποδεικνύει η απαράμιλλη φροντίδα του για τον ομογάλακτο πνευματικό αδελφό του, τον Μητροπολίτη Γέροντα Νικομηδείας κ. Ιωακείμ, έναν από τους ικανότερους ιεράρχες του Θρόνου που έχω γνωρίσει και συνεργαστεί, τον οποίο περιθάλπει στοργικά, από δεκαετίας και πλέον, καθηλωμένο στο κρεβάτι του πόνου…».

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: romfea.gr


Σχολιάστε εδώ