Διχασμός στο γαλάζιο στρατόπεδο για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Διχασμός στο γαλάζιο στρατόπεδο για τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ

Διχάζονται οι προτιμήσεις στις τάξεις των γαλάζιων στελεχών ως προς το ποιος υποψήφιος συμφέρει περισσότερο τη Νέα Δημοκρατία να εκλεγεί αρχηγός στο Κίνημα Αλλαγής.

Ορισμένοι «ψηφίζουν» Ανδρ. Λοβέρδο καθώς θεωρούν ότι θα είναι πιο εύκολη η συνεννόηση μαζί του σε περίπτωση που χρειαστεί να συνεργαστούν πολιτικά (και κυβερνητικά).

Εκτός του ότι είναι πιο κοντά ιδεολογικά με τη Νέα Δημοκρατία από ό,τι με τον ΣΥΡΙΖΑ, τον χωρίζει άβυσσος με τον Αλ. Τσίπρα, καθώς τον στοχοποίησε στο θέμα με τη Novartis. Άλλα, πάλι, γαλάζια στελέχη προτιμούν για αρχηγό έναν εκ των Ν. Ανδρουλάκη και Γ. Παπανδρέου διότι θεωρούν ότι θα πάρει ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι απευθύνονται κυρίως σε κεντροαριστερό κοινό.

Τα ίδια στελέχη υποστηρίζουν ότι η εκλογή Λοβέρδου δεν ευνοεί κατά βάθος τη Νέα Δημοκρατία διότι υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει κόσμος από το Κίνημα Αλλαγής με κατεύθυνση τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό διότι στη συνείδηση πολλών ο κ. Λοβέρδος έχει περάσει με την ταμπέλα του «κρυφοδεξιού» και θεωρούν ότι θα συνεργαστεί με τον Κυρ. Μητσοτάκη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ