Άναψε φωτιές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Άναψε φωτιές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ

Ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ δεν έχει κρύψει ποτέ τη συμπάθειά του για την Τουρκία αλλά και τον αγώνα του για να προωθηθεί η «τουρκική ταυτότητα» της μειονότητας. Πολλές φορές έχει φωτογραφηθεί και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις με τους ψευδομουφτήδες και τον τούρκο γενικό πρόξενο Κομοτηνής και πολύ συχνά επίσης προωθεί τα αιτήματα των ακραίων της μειονότητας.

Έτσι, οι δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής, με τις οποίες εξήρε την Τουρκία ως κοσμικό κράτος, σε αντιδιαστολή με την Ελλάδα, δεν προκάλεσαν έκπληξη. Αντιθέτως, έκπληξη προκάλεσε ο τρόπος με τον οποίο τον κάλυψε το κόμμα του, αποδεχόμενο μια διορθωτική δήλωση του κ. Ζεϊμπέκ, στην οποία ανέφερε ότι «συνέκρινε καθ’ υπερβολήν τα πολιτειακά συστήματα Ελλάδας και Τουρκίας για να αναφερθεί στην ανάγκη κατάργησης της σαρίας στη Θράκη, που αποτελεί παραφωνία θρησκευτικής νομικής ρύθμισης σε ένα κοσμικό κράτος».

«Σαφέστατα αναγνωρίζω τις προβλέψεις του Συντάγματος περί ανεξιθρησκίας και θρησκευτικής ουδετερότητας. Στο πλαίσιο αυτό, υποστηρίζω και εγώ την ανάγκη πλήρους λειτουργικού διαχωρισμού Πολιτείας και Εκκλησίας», διευκρίνισε ο Ζεϊμπέκ.

Εμείς θα θέλαμε να ρωτήσουμε αν η θέση για κατάργηση της σαρίας αποτελεί επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν ναι, τότε οφείλει να το δηλώσει δημοσίως, για να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση, την οποία η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έκλεισε, κάνοντας μόνο μικρές παρεμβάσεις στην εφαρμογή της σαρίας στη Θράκη, προκειμένου να μην προκαλέσει αντιδράσεις και να εξασφαλίσει τη μειονοτική ψήφο…

Περιμένουμε πάντως με πολύ ενδιαφέρον το πόρισμα της Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη Θράκη, που έχει ολοκληρωθεί, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρός της Ντόρα Μπακογιάννη.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ
Φωτο: screenshot video – Βουλή Τηλεόραση

 


Σχολιάστε εδώ