Γιώργος Τουρσουνίδης στο “Π”: Θα νικήσει αυτός που θα «τρώει σίδερα»

Γιώργος Τουρσουνίδης στο “Π”: Θα νικήσει αυτός που θα «τρώει σίδερα»

Του
ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΟΥΡΣΟΥΝΙΔΗ
παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ


Από την πείρα μου θα τονίσω ότι τα ντέρμπι ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη έχουν αλλιώτικο χρώμα και διαφορετική ένταση. Δεν είναι απλώς ένα ματς που συγκινεί ποδοσφαιρικά τη Θεσσαλονίκη –και όχι μόνο– αλλά και μια αναμέτρηση που ανέκαθεν προκαλούσε δυνατά συναισθήματα στους συμμετέχοντες.

Και παρότι και οι δύο αντίπαλοι στην παρούσα φάση προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα στο πρωτάθλημα, εντούτοις πιστεύω ότι θα γίνει σπουδαίο παιχνίδι, που πίσω του θα κρύβει μια μεγάλη και σκληρή μάχη για την κατάκτηση της νίκης.

Λόγω έδρας θα πω ΠΑΟΚ, αλλά δεν είναι μόνο η Τούμπα. Θεωρώ ότι οι γηπεδούχοι έχουν και καλύτερη ομάδα, ασχέτως στραβοπατημάτων και πορείας, που δεν είναι πάντοτε σταθερή. Βέβαια, αν και φαβορί, η ομάδα του Λουτσέσκου θα πρέπει να αποδείξει και μέσα στο γήπεδο ότι είναι καλύτερη, αλλιώς μόνο με τη φανέλα δεν πρόκειται να επικρατήσει.

Θα κερδίσει ο πιο παθιασμένος, αυτός που θα μπει στον αγωνιστικό χώρο και θα «τρώει σίδερα», που λέει ο λόγος. Γιατί, πέρα από τακτικές και συστήματα, στα ματς αυτά μετράνε πολύ η καρδιά, η αποφασιστικότητα, τα κότσια και η δύναμη που βγάζεις, διαφορετικά είσαι χαμένος από χέρι, ακόμη κι αν παίζεις μπροστά στο κοινό σου.

Εκτιμώ ότι οι αντίπαλοι θα ξεκινήσουν επιφυλακτικά τον αποψινό αγώνα, συγκρατημένα και χωρίς διάθεση για μεγάλα ανοίγματα τουλάχιστον στην αρχή του, λόγω του τελευταίου κακού τους αποτελέσματος. Σταδιακά πάντως θεωρώ πως ο ρυθμός θα ανεβαίνει και οι μεσοεπιθετικοί θα πιάσουν δουλειά. Και ο ΠΑΟΚ και ο Άρης διαθέτουν ποδοσφαιριστές που και παιχνίδι μπορούν να κάνουν και τη μπάλα στα δίχτυα να στείλουν, συνεπώς είναι πιθανό να μπουν αρκετά γκολ. Σημαντικός φυσικά και ο ρόλος της άμυνας, αφού το παραμικρό λάθος θα αρκεί για να αλλάξει τις ισορροπίες της αναμέτρησης υπέρ της μιας ή της άλλης ομάδας. Ελπίζω να το απολαύσουμε όλοι και να κερδίσει ο ΠΑΟΚ!

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Sportsup.gr


Σχολιάστε εδώ