Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες – Εγκαταστάθηκε το πρώτο εργοτάξιο

Ανάπλαση Πανεπιστημίου: Ξεκίνησαν οι εργασίες – Εγκαταστάθηκε το πρώτο εργοτάξιο

 

Ξεκίνησαν οι εργασίες της ανάπλασης μιας από τις κεντρικότερες λεωφόρους της Αθήνας, της οδού Πανεπιστημίου νωρίς τα ξημερώματα με την εγκατάσταση του πρώτου εργοταξίου.

Το εργοτάξιο εγκαταστάθηκε στο τμήμα μεταξύ των οδών Αμερικής και Σίνα . Στο συγκεκριμένο σημείο οι εργασίες θα διαρκέσουν έως το Μάρτιο.

Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, η συνολική επιφάνεια του πρασίνου θα φθάσει τα 2.260 τ.μ., διαμορφωμένο σε μεγάλα γραμμικά παρτέρια.

Στα 167 πλατάνια και τις ακακίες που ήδη υπαρχουν θα προστεθούν ακόμη 83 πλατάνια με δεκάδες υπαίθρια καθιστικά. Θα κατασκευαστούν πέντε δημόσιες κρήνες με πόσιμο νερό, ενώ σε όλες τις διασταυρώσεις θα τοποθετηθούν ράμπες.

«Η Πανεπιστημίου αλλάζει , το έργο για τη νέα Πανεπιστημίου ξεκίνησε και περίπου σ΄ένα χρόνο θα έχει αλλάξει όψη ο πιο σημαντικός άξονας που συνδέει Σύνταγμα και Ομόνοια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Αξιώτης προσθέτοντας ότι « η Δημοτική Αρχή Μπακογιάννη ολοκληρώνει τα έργα του Μεγάλου Περιπάτου, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί από πέρυσι την ίδια εποχή».


Σχολιάστε εδώ