Αλ. Τσίπρας: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να λάβει άμεσα μέτρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα

Αλ. Τσίπρας: Καλώ τον κ. Μητσοτάκη να λάβει άμεσα μέτρα για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα

«Δεν ήρθα στον Βόλο με αντιπολιτευτική διάθεση, διότι είναι δύσκολες οι στιγμές και θα τις αντιμετωπίσουμε μαζί και καλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει άμεσα μέτρα» ήταν τα πρώτα λόγια που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μόλις έφτασε στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου, απευθυνόμενος σε όσους τον ανέμεναν στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, εν μέσω καταιγίδας και με καθυστέρηση μίας ώρας.

Απευθυνόμενος, κυρίως, στους υγειονομικούς και σε όσους τον περίμεναν και αφού άκουσε τον πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών Νίκο Χαυτούρα και τον πρόεδρο των εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» νοσοκομείο Ντίνο Μηνδρινό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε στο αίτημα για προσλήψεις στο ΕΣΥ λόγω των μεγάλων αναγκών που έχουν προκύψει ,λέγοντας: «Έχετε δίκιο, έπρεπε να έχουν γίνει οι προσλήψεις και από την πλευρά μας θα πιέσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Όπως ανέφερε και σε σχετική ανάρτηση στα social media: “Μέτρα τώρα, για να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατόμβη νεκρών και καταστροφικό lockdown”
Και προσθέτει: “Η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία σε όλη τη χώρα είναι δραματική. Ζούμε για άλλη μία φορά μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μία πολεμική κατάσταση.
Θα ήθελα για άλλη μία φορά να συγχαρώ όλους αυτούς τους ανθρώπους, γιατρούς και νοσηλευτές, που δίνουν αυτή τη μάχη εδώ και δύο χρόνια, δυστυχώς χωρίς να έχουν τη στήριξη που απαιτείται για την περίσταση από την πλευρά της Πολιτείας.
Kαλώ τον κ. Μητσοτάκη να πάρει μέτρα, έστω και τώρα.
Τον καλώ από τώρα να σχεδιάσει ώστε να μην κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα με εκατοντάδες θανάτους καθημερινά και με ανθρώπους να πεθαίνουν διασωληνωμένοι πρόχειρα ή ακόμα και σε ράντζα. Αυτή θα είναι η εικόνα αν δεν πάρει μέτρα. Και θα έχει απόλυτη την ευθύνη.
Από τώρα πρέπει να φροντίσει ώστε να ενισχυθεί το ΕΣΥ με περισσότερες κλίνες σε ΜΕΘ και το απαραίτητο προσωπικό.
Να επιταχθούν ιδιωτικά νοσοκομεία – σε αυτή τη μάχη δεν μπορεί να περισσέψει κανείς.
Να αρθεί αυτή η ανοησία με το 50+1 για να κλείσει προσωρινά μία μαθητική τάξη. Το 25% των κρουσμάτων είναι μαθητές, ο ιός επωάζεται στα σχολεία και περνάει στους ηλικιωμένους.
Τρίτον, να σταματήσει να βλέπει με ψηφοθηρικό τρόπο την αναγκαιότητα αυστηροποίησης, όπως του λένε οι επιστήμονες, των μέτρων σε συγκεκριμένους κλάδους.
Δεν μπορεί να μην γίνονται τεστ στην είσοδο των ναών και να μένουν απροστάτευτοι οι πιστοί που θέλουν να ασκήσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.
Δεν μπορεί οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα πιστοποιητικά να μην είναι εμβολιασμένοι.
Και τέλος, τον καλώ για άλλη μία φορά να πάρει πρωτοβουλία τώρα, να σταματήσει να έχει λευκή πετσέτα στο ζήτημα του εμβολιασμού.
Οι επιστήμονες κάνουν δραματικές προβλέψεις, η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της.
Αν δεν τις αναλάβει, αν επιμείνει στην προχειρότητα και την ανεπάρκεια, θα βρεθούμε μπροστά σε εκατόμβη νεκρών και σε μαύρα Χριστούγεννα. Και αυτό θα είναι αποκλειστικά ευθύνη του Πρωθυπουργού, του κ. Μητσοτάκη”.

Μωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοινωσή του αναφέρει:

Η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και οι μαρτυρίες των ανθρώπων του δείχνουν πως η τραγωδία που ζει η χώρα μας για τέταρτη συνεχή φορά έχουν την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τελευταίο επεισόδιο στην κατάρρευση του κυβερνητικού success story είναι το εξώδικο 36 γιατρών του Νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με το οποίο καταγγέλλουν – για την ακρίβεια επιβεβαιώνουν τις εδώ και καιρό επισημάνσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ότι τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό αναλαμβάνουν μη εξειδικευμένοι στην απαιτούμενη φροντίδα γιατροί άλλων ειδικοτήτων.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία, λόγω έλλειψης ειδικοτήτων η Διοίκηση του Νοσοκομείου ορίζει υπεύθυνους παρακολούθησης ασθενών με Covid χειρουργούς και οφθαλμιάτρους!

Και το Παπανικολάου δυστυχώς δεν είναι η εξαίρεση.

Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν τα βολεμένα κυβερνητικά στελέχη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης αντιμετωπίζουν την ενίσχυση του ΕΣΥ ως πολυτέλεια. Αρνούνται να εφαρμόσουν ένα σχέδιο αξιοποίησης όλων των δομών υγείας της χώρας (δημόσιων, ιδιωτικών, στρατιωτικών), αρνούνται να θεσμοθετήσουν ένα σοβαρό πλαίσιο κινήτρων για τη στελέχωση του ΕΣΥ και εξαντλούν τον «τσαμπουκά» τους στην επιστράτευση μερικών δεκάδων ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, στην πλειονότητά τους χωρίς επαρκή νοσοκομειακή πείρα.

Ο ανάλγητος κ. Μητσοτάκης δεν συγκινείται από όλα αυτά και αφήνει τον κόσμο ανυπεράσπιστο, στο έλεος του τέταρτου φονικού κύματος του κορονοϊού.

paron.gr
Φωτο: Screenshot video/alexisTsipras


Σχολιάστε εδώ