Κορονοϊός: Εφιαλτικά τα σενάρια μέχρι τα Χριστούγεννα! – Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους Στο τραπέζι ενα πιθανό νέο lockdown

Κορονοϊός: Εφιαλτικά τα σενάρια μέχρι τα Χριστούγεννα! – Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους Στο τραπέζι ενα πιθανό νέο lockdown

-Γιάννης Οικονόμου: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια…»

-Γρηγόρης Γεροτζιάφας: Η πανδημία δεν τελειώνει αύριο…

-Νίκος Τζανάκης: Το κακό σενάριο, 9.000 με 11.000 κρούσματα στις αρχές Δεκεμβρίου

 

Αν και στελέχη της κυβέρνησης επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα lockdown ή νέων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, στην πραγματικότητα οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ο ΕΟΔΥ, την Τρίτη (23/11) ανακοίνωσε ξανά περισσότερα από 8.000 κρούσματα, ενω διασωληνομένοι και θάνατοι παραμένουν σε υψηλούς αριθμούς.

Η κυβέρνηση επαναλαμβάνει συνεχώς ότι δεν τίθεται θέμα lockdown ή νέων περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους, οριστικές, ομως, αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου αναλόγα με την πορεία της πανδημίας.

Εφιαλτικές οι προβλέψεις

Τα σενάρια των επιστημόνων για την πορεία της πανδημίας μέχρι τα Χριστούγεννα είναι εφιαλτικά.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις δέκα χώρες της ΕΕ που βρίσκονται σε πολύ ανησυχητική κατάσταση. Η έκρηξη των κρουσμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντική αύξηση των διασωληνωμένων και των θανάτων. Πρόσφατη μελέτη από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου που πραγματοποιήθηκε σε 19 χώρες της Ευρώπης (ανάμεσα τους και η Ελλάδα) επισημαίνει ότι οι χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, το μεγαλύτερο ποσοστό ανεμβολίαστων ηλικιωμένων και το μικρότερο ποσοστό ατόμων που έχουν νοσήσει βρίσκονται αυτήν την περίοδο σε φάση υψηλού κινδύνου. Η μελέτη υποστηρίζει ότι συνολικά στις 19 αυτές χώρες η πανδημία θα προκαλέσει το επόμενο διάστημα περίπου 1.000.000 νοσηλείες και 300.000 θανάτους.

Γιάννης Οικονόμου: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια…»


Σχολιάστε εδώ