Κωνσταντίνος Γάτσιος: Διπλή επανάσταση…

Κωνσταντίνος Γάτσιος: Διπλή επανάσταση…


Διά χειρός


«Το πολιτικό μέλλον του ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ θα κριθεί από το κατά πόσο θα μπορέσει να εκφράσει αυτό το κοινωνικό και πολιτικό κίνημα που μπορεί να φέρει έναν άνεμο δημιουργίας και συλλογικής αυτοπεποίθησης στη χώρα μας.

Είναι κάτι που μπορεί και πρέπει να γίνει με ειλικρίνεια, αυτοκριτική διάθεση και πνευματικό θάρρος απέναντι στα ιστορικά πεπραγμένα όλων μας, αλλοτρίων και ημετέρων.

Αλλά, κυρίως, με την αποφασιστικότητα να ξεπεράσουμε τα ‘‘κακώς κείμενα’’ τα οποία η μέχρι σήμερα διακομματικά κυριαρχούσα ‘‘ρεαλιστική’’ πολιτική προσέγγιση αποδέχεται μοιρολατρικά ως κάτι το φυσιολογικό, έστω και αν, τελικά, είναι η αιτία όλων των δεινών μας.

Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να έχει κεντρικό ρόλο, και μια εξωτερική, δημοκρατική επανάσταση στην ελληνική κοινωνία, στην οποία το ΠαΣοΚ-ΚΙΝΑΛ, επικεφαλής όλων των μεταρρυθμιστικών δημοκρατικών δυνάμεων, χωρίς αποκλεισμούς, θα στραφεί εναντίον κάθε αρτηριοσκλήρωσης και κάθε κατεστημένου συμφέροντος που μπαίνει εμπόδιο στην πρόοδο και στην ευημερία της χώρας».

Κωνσταντίνος Γάτσιος, καθηγητή, πρώην πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ