Έχουμε μια απορία που αφορά τον τρόπο εκπροσώπησης των ελληνικών ΜΜΕ στην Τουρκία

Έχουμε μια απορία που αφορά τον τρόπο εκπροσώπησης των ελληνικών ΜΜΕ στην Τουρκία

-Η Αθήνα γιατί δεν αντιδρά;

Παρακολουθούμε καθημερινά ότι οι ανταποκριτές των τουρκικών ΜΜΕ στην Ελλάδα ελεύθερα μεταδίδουν σειρά ανθελληνικών ρεπορτάζ και συγχρόνως κάνουν αφιερώματα στην «τουρκική μειονότητα της Θράκης», ανακαλύπτουν τουρκική παρουσία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, μεταδίδουν επικίνδυνες ερμηνείες των κινήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με τρόπο που υποδαυλίζουν τα εθνικιστικά πάθη στη χώρα τους.

Οι λίγοι έλληνες ανταποκριτές στην Τουρκία, αντιθέτως, παρουσιάζουν μια εκλεπτυσμένη εικόνα της τουρκικής πολιτικής, η οποία περιορίζεται μόνο σε κάποιες αναφορές στις «προκλητικές» δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων, ενώ συγχρόνως, με τις ατέλειωτες ανταποκρίσεις τους (σε μερικά κανάλια, όπως στον ΣΚΑΪ, ξεπερνούν τα όρια της ενημέρωσης) επιχειρούν να εξοικειώσουν την ελληνική κοινή γνώμη με ό,τι συμβαίνει σε κάθε γωνιά της Τουρκίας και με την καθημερινότητα στη γειτονική χώρα. Μια τακτική η οποία είναι επικίνδυνη, ακόμη κι αν μερικοί υποστηρίζουν ότι δεν τους επιτρέπεται να κάνουν δημοσιογραφική δουλειά για να μην ενοχληθούν οι τουρκικές αρχές.

Και κάτι ακόμη. Όλοι οι έλληνες ανταποκριτές έχουν ως έδρα τους την… Κωνσταντινούπολη. Κανένας δεν έχει έδρα την Άγκυρα, όπου εκεί είναι και το κέντρο λήψης αποφάσεων, εκεί είναι το υπουργείο Εξωτερικών… Ακόμη και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ δεν έχουν γραφείο ανταποκριτών στην Ά­γκυρα… Έτσι όμως ούτε η ελληνική κοινή γνώμη ενημερώνεται σωστά ούτε, φυσικά, ακούγεται και η ελληνική φωνή, έστω και υπό μορφή ερωτήσεων, στα briefings των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας και Εσωτερικών, που γίνονται στην Άγκυρα, και πολύ συχνά χρησιμοποιούνται για την άνευ αντιλόγου εκτόξευση απειλών και αμφισβητήσεων εναντίον της Ελλάδας…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ