144,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής

144,2 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός της Βουλής

«Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούμε τους τελευταίους 22 μήνες είναι πρωτόγνωρες και ενίοτε απόκοσμες. Παρά ταύτα, καταφέραμε να κρατήσουμε το Κοινοβούλιο ανοιχτό, λειτουργικό, προσεκτικό, αμυνόμενο αλλά και παραδειγματικό έναντι της κοινής γνώμης, έναντι του ελληνικού λαού, ο οποίος και αυτός, όπως και εμείς, στην αρχή εμβρόντητος, αντιμετώπισε την επέλαση της πανδημίας, αυτήν την αιφνίδια διασπορά ενός θανάσιμου ιού, με αγωνία, με αμηχανία αλλά και με μια ετοιμότητα, θα έλεγε κανείς, η οποία στην αρχή τουλάχιστον απέτρεψε πάρα πολύ χειρότερα», επισήμανε ο πρόεδρος της Βουλής Κων. Τασούλας παρουσιάζοντας τον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2022, που ανέρχεται σε 144.200.000 ευρώ, σύμφωνα και με τις «οροφές» του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

«Μετά τη δεινή οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα μας, η Βουλή προσαρμόστηκε και περιόρισε σε γενικές γραμμές τον προϋπολογισμό της στην τάξη του 60% των κονδυλίων που διαχειριζόταν προ της κρίσης. Οι τελευταίοι προϋπολογισμοί της Βουλής την εποχή της ευμάρειας, με όποιον επιθετικό προσδιορισμό της αξίζει –προφανώς, όμως, το «επίπλαστης» δεν είναι άδικος–, είχαν φτάσει στα 220 εκατομμύρια ευρώ».

Και το υπερωκεάνιο…
Από τις εξαγγελίες του προέδρου της Βουλής επισημαίνουμε τη δέσμευση για «την πλήρη κατάστρωση ενός σχεδίου για την αξιοποίηση του υπερωκεάνιου, όπως το αποκαλώ, του τεράστιου κτιρίου που έχουμε στην οδό Λένορμαν, του Καπνεργοστασίου, ενός κτιρίου 19.000 τετραγωνικών μέτρων». Και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα πρέπει για αυτό το κτίριο να κατασταλάξουμε, μέσω και της μελέτης αυτής, για τη χρήση του, ιδίως επειδή ένα μεγάλο μέρος του θα απελευθερωθεί με τη μετακίνηση των βιβλιοθηκών προς το κτίριο της Μπενακείου Βιβλιοθήκης της οδού Κολοκοτρώνη και της οδού Ανθίμου Γαζή».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ