ΚΚΕ κατά πάντων

ΚΚΕ κατά πάντων

Στρατηγική μετωπικής σύγκρουσης επιλέγει ο Περισσός

-Άνοιγμα Κουτσούμπα προς τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ

Στρατηγική μετωπικής σύ­γκρουσης με όλους θα α­κολουθήσει το ΚΚΕ τους επόμενους μήνες και –προφανώς– μέχρι τις εθνικές εκλογές, βάζοντας στο… ίδιο τσουβάλι Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής αλλά και το ΜέΡΑ25. Με βασικό μότο ότι όλα τα κόμματα υπηρετούν την ίδια πολιτική, έστω και με άλλο τρόπο, και πως «μόνο το ΚΚΕ μπορεί να παλέψει για τις ανάγκες του λαού» και δεν πρόκειται «να διαψεύσει τις προσδοκίες του».

Στον Περισσό το βλέμμα τους είναι στραμμένο προς την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής και τις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές και τις ανατροπές που μπορεί να επιφέρει στο πολιτικό σκηνικό η ανάδειξη νέου αρχηγού. Αίσθηση προκάλεσε η πρόσκλη­ση που απηύθυνε ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στη Κεντρική Επιτροπή, προς τον «α­πλό κόσμο που τις προηγούμενες δεκαετίες ακολουθούσε κυρίως το ΠΑΣΟΚ» προκειμένου να συνταχθεί με το ΚΚΕ.

«Σήμερα κάποιοι από αυτούς μπορεί να έχουν κάποιες προσδοκίες, θέλουν το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ να ξαναγίνει η λεγόμενη ‘‘Δημοκρατική Παράταξη’’» ανέφερε και πρόσθεσε: «Τους λέμε ειλικρινά: Οι προσδοκίες αυτές θα διαψευστούν. Γιατί η στήριξή τους σε αυτό το κόμμα την επομένη θα γίνει εκ νέου στήριξη μιας νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης, είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ είτε με κορμό τη Νέα Δημοκρατία».

Κενό γράμμα τα περί προοδευτικής κυβέρνησης
Από τον Περισσό προσπαθούν να αποδυναμώσουν (ακυρώσουν) τα περί προοδευτικής διακυβέρνησης που εκπέμπο­νται κυρίως από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. «Τα ίδια με τον ΣΥΡΙΖΑ, περί προοδευτικών δυνάμεων, έλεγε και το ΠΑΣΟΚ σε προηγούμενες δεκαετίες και έφτασε να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία. Αυτά λέει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ», είπε χαρακτηριστικά ο Δ. Κουτσούμπας. Υπογράμμισε δε ότι τελευταία στη συζήτηση περί προοδευτικής κυβέρνησης μπήκε ακόμη και η Νέα Δημοκρατία. «Διεκδικεί διά στόματος Μητσοτάκη τον τίτλο της προό­δου για την πολιτική της κυβέρνησής του. Η ΝΔ βαφτίζει προοδευτικές τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις της. Εκεί φτάσαμε», σημείωσε.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ