Παραμένει στο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ ο δήμαρχος Πειραιά

Παραμένει στο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ ο δήμαρχος Πειραιά

Παραμένει τελικά μέχρι το τέλος του 2022 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΠ ΑΕ, με πρωτοβουλία της κινεζικής πλευράς, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Είχε παραιτηθεί προ μηνός περίπου από το ΔΣ, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη που είχε ορίσει το ΤΑΙΠΕΔ στη διοίκηση της εταιρείας, από τη στιγμή που συρρικνώθηκε η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό της κεφάλαιο με την εξαγορά ενός πακέτου μετοχών που αποτελεί το 16% του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου από την COSCO. Μετά τη μείωση της συμμετοχής του ελληνικού κράτους στην εταιρεία, μειώθηκε αναλόγως και ο αριθμός των μελών που είχε στο διοικητικό της συμβούλιο.

Έτσι τα τέσσερα μέλη έγιναν δύο και οι κ. Μώραλης και Παπαποστόλου παραιτήθηκαν. Ο δήμαρχος Πειραιά πάντως είχε ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για την πρόθεση της COSCO να παραμείνει στο ΔΣ του ΟΛΠ ως ένδειξη της καλής συνεργασίας που υπάρχει. Σίγουρα όμως η παρουσία του κ. Μώραλη στη διοίκηση του ΟΛΠ θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα γιατί θα μπορεί εκ των έσω να διαδραματίζει ρόλο στα τεκταινόμενα στο λιμάνι, να προλαβαίνει εξελίξεις, να διαμορφώνει καταστάσεις υπέρ της πόλης και της περιοχής και να παρακολουθεί οτιδήποτε μπορεί να έχει αντίκτυπο, θετικό ή αρνητικό, στον Πειραιά.

Τη συμμετοχή του δημάρχου στο ΔΣ της ΟΛΠ ΑΕ ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία με επιστολή της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ