Πάρτε λιμάνια και μαρίνες!

Πάρτε λιμάνια και μαρίνες!

-Προφανώς, γιατί είναι μείον το Ταμείο

Στο σφυρί βγάζει το ΤΑΙΠΕΔ πέντε λιμάνια και πέντε μαρίνες… Κάτι μας θυμίζει… Εκείνον τον εκσυγχρονισμένο τσιγγάνο που γύριζε κουστουμάτος στις γειτονιές στην επαρχία και πουλούσε χαλιά. «Ένα πληρώνετε, δύο παίρνετε»! Πού λεφτά, όμως…

Αυτό ήρθε να μας θυμίσει το «πωλητήριο» που κόλλησε το ΤΑΙΠΕΔ σε πέντε λιμάνια και πέντε μαρίνες, προφανώς γιατί είναι μείον το Ταμείο και υπάρχει ανάγκη για ρευστό, οπότε βγαίνουν σε πλειστηριασμό.

Στο… δημοπρατήριο (τι σας θυμίζουμε τώρα…) έχει κολληθεί η σχετική αγγελία για την παραχώρηση των λιμανιών της Αλεξανδρούπολης, του Βόλου, της Καβάλας, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Και στη σειρά για να παραχωρηθούν είναι οι μαρίνες στη Θεσσαλονίκη, στην Πύλο, στην Κέρκυρα (δύο) και μόλις πουληθούν ακολουθεί η μαρίνα της Μυκόνου!

Και έπεται η πλούσια Αττική Οδός…
Μετά τα λιμάνια και τις μαρίνες, μπαίνει στη σειρά και η Αττική Οδός. Η σύμβαση παραχώρησης λήγει τον Οκτώβριο του 2024 και μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για τη νέα σύμβαση. Στον… χορό θα μπουν ο ΑΚΤΩΡ και η ΑΒΑΞ, που συμμετέχουν στην υφιστάμενη κοινοπραξία.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ακόμη και χωρίς τις προεκτάσεις η Αττική Οδός είναι ο κυριότερος άξονας προς εκμετάλλευση στη χώρα. Απόδειξη, το ότι από το 2013 οι μέτοχοι της Αττικής Οδού έχουν εισπράξει σε μερίσματα πάνω από 720 εκατομμύρια ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ