Κτηματολόγιο: Συμπληρώνεται το παζλ της χώρας

Κτηματολόγιο: Συμπληρώνεται το παζλ της χώρας

«Σήμερα, Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου, ξεκίνησε η εξάμηνη συλλογή δηλώσεων και στις τελευταίες περιοχές της Κρήτης που δεν έχουν κτηματογραφηθεί και ανήκουν στους Δήμους Ηρακλείου, Μαλεβιζίου και Χερσονήσου», γράφει ο Προκόπης Γιόγιακας στα «Νέα» της περασμένης Πέμπτης.

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου ξεκίνησε η συλλογή δηλώσεων ιδιοκτησίας στους Δήμους Χανίων, Αποκορώνου, Σφακίων, Καντάνου – Σελίνου, Πλατανιά και Κισσάμου (της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων), η οποία λήγει στις 18 Ιανουαρίου 2022 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 18 Απριλίου 2022 για όσους κατοικούν στο εξωτερικό.

Στις 21 Οκτώβριου ξεκίνησε η ανάρτηση σε περιοχές των Δήμων Διδυμότειχου και Ορεστιάδας, ενώ στις 8 Νοεμβρίου αναρτήθηκαν τα κτηματολογικά στοιχεία σε περιοχές του Δήμου Αιγιαλείας στην Αχαΐα.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η ανάρτηση σε Αλεξανδρούπολη, Σουφλί, Σαμοθράκη, ενώ μέσα στο επόμενο δίμηνο σε Μέγαρα –Οινόη (Δυτική Αττική) και σε Αχαΐα, Λάρισα, Θεσπρωτία και Καρδίτσα.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό του Κτηματολογίου, μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένεται να ξεκινήσει η προανάρτηση (διάρκειας ενάμιση μήνα) σε περιοχές της Ροδόπης, της Καβάλας (Θάσος), της Χαλκιδικής, της Βοιωτίας, της Φωκίδας και της Εύβοιας.

Ωστόσο, ο κύκλος της κτηματογράφησης δεν έχει κλείσει ακόμη, αφού Κέρκυρα και Θεσπρωτία έχουν μείνει πίσω εξαιτίας δικαστικών προσφυγών. Εδώ η συλλογή δηλώσεων αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2022.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ