Στον τζόγο μπαίνει η κυβέρνηση!

Στον τζόγο μπαίνει η κυβέρνηση!

-Στήνει φορολοταρία, πηγή που δεν στερεύει… Θα μοιράζει μέχρι 100.000 ευρώ!

-Μπόνους στον φορολογούμενο, αν καταναλώνει πάνω από το 50% του εισοδήματός του θα παίρνει διπλούς λαχνούς και περισσότερους αν είναι πολύτεκνος!

Το Δημόσιο Ταμείο, προφανώς, είναι άδειο και, ψάχνοντας για λεφτά, ανακάλυψαν πηγή που δεν στερεύει… Το όνομά της: Φορολοταρία!

Θα μοιράζει μέχρι και 100.000 ευρώ στους τυχερούς φορολογουμένους και, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η φορολοταρία θα πιάσει δουλειά τα Χριστούγεννα, όταν οι εργαζόμενοι θα έχουν πάρει το δώρο.

Μάλιστα, ο παίκτης θα έχει και… μπόνους! Απλούστατο το δόλωμα, με το οποίο δεν θα μένει φράγκο στο σπίτι: Στην περίπτωση που οι φορολογούμενοι καταναλώνουν πάνω από το 50% του εισοδήματός τους θα παίρνουν διπλούς λαχνούς και εκείνοι που έχουν χαμηλότερο εισόδημα και περισσότερα τέκνα θα έχουν… προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην… πιθανότητα (!) να κερδίσουν!

Υποτίθεται ότι η φορολοταρία είναι ένα… μέσο για να μπει φρένο στη φοροδιαφυγή!

Κάθε άλλο, όμως, παρά… αθώα και… αγαθή είναι η απόφαση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το στήσιμο της φορολοταρίας. Για έσοδα ψάχνουν, ακόμη και με τον λαχνό. Ακόμα και φτωχά νοικοκυριά θα θέλουν να πάρουν μέρος μήπως και κληρώσει ο αριθμός τους και βολέψουν κάποιες από τις ανάγκες του σπιτιού. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι μας… Δεν ήταν καθόλου τυχαίο το ρητό «Πενία τέχνας κατεργάζεται». Όπως και ο στίχος του Δ. Σολωμού που χρησιμοποιούν συχνά οι Έλληνες αναφερόμενοι στους πολιτικούς μας: «Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος».

Τα κέρδη…
Τι θα κερδίζουν οι παίκτες – φορολογούμενοι; Έχει λυθεί και αυτό… Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η φορολοταρία ανά μήνα θα δίνει:

• Σε 500 τυχερούς από 1.000 ευρώ, σε 70 τυχερούς από 5.000 ευρώ, σε 5 τυχερούς από 20.000 ευρώ, σε 1 τυχερό 50.000 ευρώ και σε 1 τυχερό 100.000 ευρώ στην κλήρωση των Χριστουγέννων.

Ψάχνουν για έσοδα…
Η απόφαση του Μαξίμου για τη… σύσταση της φορολοταρίας έχει εξήγηση. Λείπει χρήμα από το Ταμείο του υπουργείου Οικονομικών. Και ψάχνουν με το… φανάρι του Διογένη μήπως και ξετρυπώσουν τα λεφτά που είναι κάτω από το στρώμα ή σε καμιά κρύπτη για να μπαλώσουν τρύπες. Δυστυχώς, εδώ φτάσαμε…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ