Πέτρος Καραβίτης στο “Π”: Εντελώς διαφορετικά ματς τα ντέρμπι

Πέτρος Καραβίτης στο “Π”: Εντελώς διαφορετικά ματς τα ντέρμπι

Του
ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΡΑΒΙΤΗ
παλαίμαχου Ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ


Κατά καιρούς έχουν γίνει σπουδαία παιχνίδια ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό. Έχω παίξει σε πολλά από αυτά και μπορώ να γνωρίζω πώς ακριβώς νιώθουν οι ποδοσφαιριστές πριν από την έναρξή τους. Είναι άλλα ματς, διαφορετικά εντελώς, με ιδιαίτερο χρώμα, πάθος και ένταση. Είναι αγώνες που όλοι θέλουν να τους κερδίζουν και κανένας δεν θέλει να φεύγει με το κεφάλι χαμηλά.

Φαβορί δεν υπάρχουν, ποτέ στα ντέρμπι δεν μπορείς να ξέρεις εκ των προτέρων τι θα συμβεί. Τα πάντα γίνονται, ακόμη κι αν ο ένας από τους δύο δεν βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση. Μετράνε πολλά για το αποτέλεσμα, και η τύχη φυσικά. Μα πέρα και πάνω από συστήματα και τακτικές, επικρατεί, πιστεύω, αυτός που το ζητά περισσότερο και το μάτι του γυαλίζει από επιθυμία για τη νίκη. Μόνο έτσι θα επιβιώσει στο γήπεδο.

Νομίζω ότι δεν θα ανοίξει το σημερινό παιχνίδι, υπό την έννοια ότι θα έχει πολλή τακτική και λίγες φάσεις. Η ΑΕΚ με τον κόσμο στο πλευρό της θα μπει σίγουρα πιο ορμητικά για ένα γρήγορο γκολ και τα υπόλοιπα θα εξαρτηθούν από τον Ολυμπιακό. Αν είναι εξίσου ανταγωνιστικός δύσκολα θα χάσει. Μα αν εμφανιστεί χαλαρός ή λιγότερο κυριαρχικός θα έχει πρόβλημα και ο καθένας καταλαβαίνει το γιατί.

Πάντα η έδρα δίνει πλεονέκτημα στον γηπεδούχο, του φτιάχνει την ψυχολογία και του επιτρέπει να προσεγγίσει με μεγαλύτερες αξιώσεις την αναμέτρηση. Όμως ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα καταφέρνει περίφημα ακόμη και στον πιο εχθρικό τόπο, που λέει ο λόγος. Το ζήτημα είναι αν θα βρει γρήγορα ρυθμό και αν ίσως πετύχει και ένα γρήγορο γκολ, που εννοείται πως θα αλλάξει τις ισορροπίες του αγώνα.

Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω σε ένα γεμάτο συγκινήσεις και ποιότητα 90λεπτο, που εκτιμώ πως αναντίρρητα το εγγυώνται οι εγνωσμένης αξίας άσοι και των δύο ομάδων. Και στο τέλος ας νικήσει ο καλύτερος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: fosonline.gr


Σχολιάστε εδώ