Δικηγόροι και λογιστές θα βγάζουν συντάξεις!

Δικηγόροι και λογιστές θα βγάζουν συντάξεις!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας στήριξε με την απόφασή της το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, που ανοίγει την πόρτα για την ανάθεση σε δικηγόρους και λογιστές της έκδοσης συντάξεων.

Το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές που είχαν κατατεθεί για λόγους δημοσίου συμφέροντος, που σχετίζονται άμεσα με την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο όγκος των συντάξεων που έχουν καθυστερήσει να αποδοθούν στους δικαιούχους.

♦Δώρο στους νέους ηλικίας 18 – 19 ετών. Από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης για την ένταξη για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας. Το ποσό των 1.200 ευρώ θα καταβάλλεται από το υπουργείο Εργασίας ως εξής: 600 ευρώ, σε 6 ισόποσες δόσεις, απευθείας στον νέο που πιάνει για πρώτη φορά εργασία, εφόσον αφορά πλήρη απασχόληση, και 600 ευρώ στον εργοδότη για την κάλυψη μέρους της μισθολογικής δαπάνης. Το «πρώτο ένσημο» θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου.

♦Κι άλλο δώρο, εν όψει ενδεχομένως αιφνιδιαστικής προσφυγής σε πρόωρες εκλογές. Με τροπολογία δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης σε 72 δόσεις των οφειλών που δημιουργήθηκαν κατά την πανδημία. Είναι, λένε, αίτημα χιλιάδων επιχειρήσεων, οι οποίες είχαν εντάξει τις μέχρι τώρα «παγωμένες» εισφορές της πανδημίας στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων και τώρα μπορούν να τις εντάξουν στη ρύθμιση των 72 δόσεων, όπως ισχύει και για τα χρέη προς την Εφορία.

♦Οι πωλήσεις των ηλεκτρονικών φαρμακείων αυξήθηκαν το γ΄ τρίμηνο του 2021 κατά 27% σε σύγκρι­ση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020, η δε αύξηση στο εννιάμηνο ήταν της τάξεως του 31% σε σύγκριση με το εννιάμηνο του 2020. Η αξία του μέσου «καλαθιού» αυξήθηκε, συν τον ΦΠΑ, στα 43,1 ευρώ το γ’ τρίμηνο του 2021 από 42,4 ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020.

♦Έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει η οικονομική ανάκαμψη στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Ευρωπαϊκής Κε­ντρικής Τράπεζας Φίλιπ Λέιν. Ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται την επόμενη χρονιά. Ο πληθωρισμός θα εξακολουθήσει να είναι χαμηλότερος από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ.

♦Σταματημό δεν έχει ο χορός των εικονικών τιμολογίων, όμως οι κομπιναδόροι είχαν την… ατυχία να πέσουν στα δίχτυα της ΑΑΔΕ. Όλες οι επιχειρήσεις που πιάστηκαν είναι μπλεγμένες σε υποθέσεις έκδοσης και λήψης πλαστών και εικονικών στοιχείων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε 430 εκατ. ευρώ. Μόνο μία επιχείρηση εξέδωσε και έλαβε 2.460 εικονικά φορολογικά στοιχεία, ύψους 89 εκατ. ευρώ, την περίοδο 2018 – 2019. Αυτή κι αν είναι καλή ψαριά…

♦Από κομπίνες άλλο τίποτα στην Ελλάδα. Ιδιοκτήτες ακινήτων… είχαν ξεχάσει να καταγράψουν τα ακριβή τετραγωνικά των ακινήτων τους. Συγκεκριμένα, σε 2.754.562 δηλώσεις αποκαλύφθηκαν 70 εκατ. τετραγωνικά μέτρα. Τα επιπλέον έσοδα για τους δήμους ανέρχονται σε 150 εκατ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ