Με όλα τα έξοδα πληρωμένα…

Με όλα τα έξοδα πληρωμένα…

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι ένας σημαντικός θρησκευτικός και εθνικός θεσμός, όσο κι αν ορισμένοι θέλουν να αποστεώσουν τον θεσμό απ’ οτιδήποτε έχει εθνική ταυτότητα. Επομένως, κάθε εξέλιξη στο εσωτερικό του Πατριαρχείου έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ελλάδα.

Προκάλεσε εντύπωση η ομοβροντία δημοσιευμάτων την περασμένη εβδομάδα, που έσπευσαν να προκαταλάβουν –ερμηνεύοντας δηλώσεις του κ. Βαρθολομαίου– τη διαδικασία διαδοχής, αναφέροντας ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ήδη διαλέξει τον διάδοχό του και αυτός είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος.

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε αν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι συνόδευαν επί μία εβδομάδα τον κ. Βαρθολομαίο σε τρεις Πολιτείες της Αμερικής ήταν απεσταλμένοι των Μέσων στα οποία εργάζονται ή αν η Αρχιεπισκοπή Αμερικής και κάποιοι χορηγοί κάλυψαν τα έξοδα του ευχάριστου, αν και πανάκριβου αυτού ταξιδιού στις ΗΠΑ. Διότι δεν είδαμε πουθενά στα ρεπορτάζ τον Οικουμενικό Πατριάρχη να αναφέρεται με ύμνους προς τον κ. Ελπιδοφόρο, αν ήταν ο ίδιος που είχε προσκαλέσει και φρόντισε να καλυφθούν τα έξοδα των δημοσιογράφων που υπέγραφαν τα ρεπορτάζ…

Κάποια στιγμή θα πρέπει τα πράγματα να μπαίνουν στη θέση τους, ενώ τίθεται σοβαρό θέμα και για την ενημέρωση και την αξιοπιστία του Τύπου.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: facebook/Elpidophoros-Archbishop-of-America


Σχολιάστε εδώ