Βαθύτατη ενόχληση της κυβέρνησης για τα όπλα που παζαρεύει να πουλήσει η Ισπανία στον Ερντογάν

Βαθύτατη ενόχληση της κυβέρνησης για τα όπλα που παζαρεύει να πουλήσει η Ισπανία στον Ερντογάν

Την βαθύτατη ενόχληση της ελληνικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο πώλησης οπλικών συστημάτων από την Ισπανία στην Τουρκία, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Οικονόμου δήλωσε:

Σημειώνω ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ισπανία έχει εκφράσει με ανάρτησή του την αντίθεση του, την ενόχλησή του στην εξέλιξη αυτή”.

Συγκεκριμένα:

Ερώτηση: Είδαμε την επίσκεψη του κ. Sánchez, του Ισπανού Πρωθυπουργού στην Άγκυρα, ο οποίος – όπως διαβάζουμε στις ανταποκρίσεις από την Τουρκία – προχώρησε και σε μια σειρά συμφωνιών με την Άγκυρα. Όλο αυτό πώς το κρίνει η Ελληνική Κυβέρνηση, με βάση το δεδομένο ότι η Τουρκία λέμε πως διαρκώς εκφεύγει του Διεθνούς Δικαίου, επιτίθεται στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση, διότι οι διαφορές είναι ευρω-τουρκικές και, όμως, ένα κράτος-μέλος βλέπουμε να στηρίζει τον Erdoğan και με πολύ έντονο τρόπο.

Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ: Παρακολουθήσαμε κι εμείς τις δηλώσεις αυτές και θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης. Είναι αυτονόητο ότι τα κράτη-μέλη δεσμεύονται από τις αποφάσεις, τις διακηρύξεις και τις προσεγγίσεις του Συμβουλίου, γύρω από θέματα που αφορούν τις σχέσεις μελών-κρατών της Ένωσης με την Τουρκία, την προκλητικότητα και την παραβατικότητα που η Τουρκία εμφανίζει σε σχέση με το Διεθνές Δίκαιο. Υπό το πρίσμα αυτό, θέλουμε να σημειώσουμε την παράμετρο αυτή: Ότι όφειλε ο σοσιαλιστής Πρωθυπουργός της Ισπανίας να λάβει υπόψη του, στις συζητήσεις αυτές, τη συνολική στάση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή. Σημειώνω, ότι και στο εσωτερικό της Ισπανίας ο Αρχηγός της Αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του, έχει εκφράσει την αντίθεσή του, την ενόχλησή του, στην εξέλιξη αυτή.

Φωτο: TURKISH PRESIDENTIAL PRESS


Σχολιάστε εδώ