Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ  – THE POWER OF THE DOG

Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΚΥΛΟΥ – THE POWER OF THE DOG

To έργο 

Ο χαρισματικός κτηνοτρόφος Φιλ Μπέρμπανκ (Μπένεντικτ Κάμπερμπατς) προκαλεί φόβο και θαυμασμό στους γύρω του. Όταν ο αδελφός του φέρνει στο σπίτι τη νέα του γυναίκα (Κίρστεν Ντανστ) και τον γιο της (Κόντι Σμιτ Μακφί), ο Φιλ τους βασανίζει μέχρι που έρχεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο να ερωτευτεί.


TRIVIA

Η φράση “η εξουσία του σκύλου” προέρχεται από τη Βίβλο, Ψαλμός 22:20.
Η Κάμπιον περιγράφει την ερμηνεία του τίτλου: “Το συναρπαστικό πράγμα με αυτόν τον Ψαλμό είναι το πόσο φρικιαστικός και άγριος είναι. Είναι ένας σκληρός Ψαλμός για το πάθος με έναν πολύ θαρραλέο, ζωώδη τρόπο. Η εξουσία του σκύλου έχει να κάνει με ένα είδος πάθους- ένα ζωώδες ένστικτο που είναι σεξουαλικό και μοχθηρό και δυνατό και επικίνδυνο”.
Έπειτα περιγράφει τον τρομερά περίπλοκο κεντρικό χαρακτήρα του Φιλ Μπέρμπανκ, έναν πανέξυπνο αλλά σκληρό, υπερ-αρρενωπό κτηνοτρόφο βοοειδών, τον οποίο υποδύεται ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, ως ένας από τους “καλύτερους χαρακτήρες της Αμερικάνικης λογοτεχνίας”.
“Είναι τόσο περίπλοκος και σκληρός αλλά, όσο κακός και αγενής κι αν είναι, είναι επίσης και ένας βασανισμένος μοναχικός εραστής, ο οποίος βασίζεται σε μερικά πολύτιμα συναισθήματα από το παρελθόν, που ωστόσο έχει περάσει εδώ και καιρό. Είναι μια απίστευτη συνθήκη, όπου είναι το alpha male, ομοφοβικός και ομοφυλόφιλος. Είναι απίστευτα επώδυνο και περίπλοκο. Βρίσκω τον Φιλ συγκινητικό και βρίσκω τη μυστηριώδη σχέση του με το αγόρι συναρπαστική και ικανοποιητική”.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ  

Σκηνοθεσία: ΤΖΕΪΝ ΚΑΜΠΙΟΝ
Σενάριο: ΤΖΕΪΝ ΚΑΜΠΙΟΝ
Ηθοποιοί: ΚΡΙΣΤΕΝ ΝΤΑΝΣΤ, ΜΠΕΝΕΝΤΙΚΤ ΚΑΜΠΕΡΜΠΑΤΣ, ΚΟΝΤΙ ΣΜΙΤ-ΜΑΚΦΙ, ΤΖΕΣΙ ΠΛΙΜΟΝΣ 

Διάρκεια: 126 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ 


Δείτε το Trailer 

ΠΗΓΗ: Village Cinemas


Σχολιάστε εδώ